Atalay'dan Hacıosmanoğlu'na; YAZIKTIR!

Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulunda yer alan ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Erdal Atalay Haber61.net’e çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un son şampiyonluğundaki başkan Sadri Şener’e yönelik mevcut yönetim tarafından yapılan suçlama

Atalay'dan Hacıosmanoğlu'na; YAZIKTIR!

Mehmet Ali Aydınlar döneminde yönetim kurulunda yer alan ve Trabzonspor eski yöneticilerinden Erdal Atalay Haber61.net’e çarpıcı açıklamalar yaptı. 

Trabzonspor’un son şampiyonluğundaki başkan Sadri Şener’e yönelik mevcut yönetim tarafından yapılan suçlamalar ve açılan davalar üzerine konuşan Atalay, bu yapılanın Trabzonspor’un bütünlüğüne vurulan bir darbe olduğunu söyledi.

Sadri Şener’in Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet eden değerli bir insan olduğunu belirten Atalay “ Şener, Trabzonspor’da en uzun süre görev alan kişidir. 84-85 yılında beraber Trabzonspor'a üye kaydettik. Mehmet Ali Yılmaz döneminde 2. başkan yönetim kurulu üyesi oldu. Daha sonra 94'de başkan oldu ve başkan olduğu dönemden sonra 94-95 yılında işlerinin en kötü olduğu dönemde  6,5 Milyon dolar bir parayı kulübe hibe ederek başkanlıktan  ayrıldı. 15 sene sonra Faruk Özak ile ona gittik. En son başkan olduğu dönem öneride bulunduk. O da kabul etti. Göreve geldiğinden sonra Trabzonspor şampiyon oldu. Türkiye kupasını aldı Avrupa'da en iyi şekilde mücadele etti. Türk futbol  tarihinin en kötü olduğu şike döneminin içinde savaştı alnının akıyla çıktı.” dedi.

BİR ÇOK DAVADA TRABZONSPOR’U KURTARDI

Şener’in bir çok davada Trabzonspor’un yükünü hafiflettiğini kaydeden Atalay

“ Lange davasında mesela ben şahidim çözülmesi için herşeyi yaptı.  Bende araya girerek çabalarımızla bir arkadaşımızın kızı olan avukatla beraber Trabzonspor'u en az zararlar ile bu davadan çıkarttık. Hatta Lange'nın lafı şu oldu “Ben 5 Milyon Dolar tamzinat alacaktım. Ben bunu 3-5 sene sonra da alırım emekli ikramiyesi olarak kabul ederim.” dedi. Buna rağmen olayı 1,5 Milyon dolara bağlayıp belli taksitlerde ödedik. Benim de TFF de olduğum dönem şike olayı başladı. Bundan da gayet başarılı şekilde tertemiz çıkmayı başardı.” İfadelerini kullandı

3 MİLYON TL’NİN PEŞİNE Mİ KOŞACAK?

 Atalay, Sadri Şener'e karşı yapılan suçların hiçbirine inanmadığını vurgulalayarak sözlerine şöyle devam etti;

Yazıktır,günahtır Şener’in itham edildiği şekilde kulübü kasten zarara uğratacağına inanmıyorum. Avukatlar üzerinden bir yüklenme var. Bunu bizde kabul etmiyoruz. Mali prosedüre göre mali bazı işler yapılmış olabilir ama buradan başkan Şener'in cebine para girdiğine beni kimse inandıramaz. 60 trilyonu bir dakika düşünmeden bu kulübe bağışlayan adam 3 milyon TL'nin peşine mi düşecek.”

Şener’e başkanlığın teklif edildiğinde kendisinin de orada olduğunu hatırlatan Atalay “Sadri Şener'e başkanlığı teklif ettiğimiz zaman kardeşi Sani Şener'de ordaydı. Ona “Sadri Şener başkan olursa sende yardım edeceksin başkanlığın bir bedeli vardır” dedim. Sani Şener benim teklifime karşılık “Kulüptekiler 1-2 trilyon  ortaya koyarlarsa bende kaçınmam” dedi. 

ŞENER BONKÖR BİR BAŞKANDI

ŞENER BONKÖR BİR BAŞKANDI

Atalay, Şener’in bonkör bir kişiliği olduğunu söyleyerek o dönem yaşanan bir olayı şöyle dile getirdi “Federasyonda olduğum zamanda kulübe gittim. Lille maçı sonrasıydı. Nevzat Şakar ile çim firmasının yetkilisi pazarlık yapıyordu . Adam 350 istiyor, Nevzat 300 veriyor. Adam kurtarmaz diyor. Nevzat 305 bine çıktı,  310 bine çıktı adam kurtarmaz dedi. 15 dakika sonra Sadri Şener geldi. “Ne dedi anlaştınız mı” dedi. Yetkili “Hayır henüz anlaşamadık Nevzat Bey  310'dan yukarı çıkmıyor. Bende 350'de aşağı inmiyorum.” Dedi.  Sadri'de “40 bin liranın ağzını mı yapacaksınız verin imzalıyayım ben” dedi. Sadri'nin böyle işleri vardır. Bu tarz bir insandır. 

Aynı durum Gökhan Ünal olayında oldu. 3,5 bizimkiler veriyor. Kayseri 6,5'dan aşağı inmiyor. O sırada Faruk Bey'i Başbakan çağırdı ve “Ben gidiyorum siz gelmeyin anlaşmayın” dedi. Özak çıktıktan 5 dakika sonra Şener 6 Milyon 250 Bin TL’yi veriyor. Yani Sadri'nin aileden gelme bir bonkörlüğü vardır.

Şener ailesi Trabzonspor'a hizmet eden bir ailedir. Her konuda her yönüyle hizmet eden bir ailedirler. Hekim olarak ablası uzun yıllar Trabzon'da çalışmıştır.  Başkan Şener üç beş kuruşada tenezzül edecek bir adam değildir

SPORTİF YANLIŞLAR VARDIR AMA…

Atalay, Trabzon’daki tartışmaların 3 Milyon TL üzerinden yapıldığını hatırlatarak “ Şener o açığı vermez, çalınsa bile o şekilde çalınmaz. Sadri Şener'in sportif yanlışları vardır, yoktur demiyorum. Ama kulübe hizmet eden kişilerin bu şekilde karalanması iyi değildir. Fenerbahçe'nin eline koz veriyoruz. Sosyal medyadan laf atıyorlar şunları yaptınız, bunları yaptınız diye. Şike yapan Fenerbahçe takımı şike yapmış kanıtlanmış adamlar birlik oluyor. Biz haklıyız ama parçalanarak bu işten çıkıyoruz. 

Avukatlara yapılanlar falan bütün bunlar yanlış da olsa açıktan para da verilse ben Trabzonspor’un avukatı Levent Bey’i tanıyorum. Ucuz bir avukatta değildir.

Eğer eski yönetimleri de gözden geçirirsek biz Trabzon'dan çıkamayız. Kulüplerde zaman zaman böyle şeyler olur. Cebe atılmaz ama uydurulur mali deftere. Bu şekilde Sadri Şener'in yargılanması mevcut yönetime yakışmıyor. Her yönetim geçicidir. Hep yeni yönetim gelecek. Her gelen eskiye dava açabilir. Sen şimdi dersen ki bir mali müşavire git şu dosyada eksiklik bul  muhakkak bulunur.”

 

BU KÖTÜLÜĞÜ FENERBAHÇE BİLE YAPMAZ!

Sadri Şener’e karşı açılan davalar ve gösterilen tutumun büyük bir yanlış olduğunun altını çizen Atalay Bu yapılanlar Trabzonspor'un bütünlüğüne gelen en büyük darbedir. Fenerbahçe bile böyle bir kötülük yapmaz. Böyle bir dönemde yönetim büyük bir hata yaparak Fenerbahçe'nin eline çok kötü koz verdi.” İfadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor