Aslı Çakır Alptekin finalde

Aslı Çakır Alptekin, yarışın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Aslı Çakır Alptekin finalde

Olimpiyat Stadı'nda yapılan seçmelerde, Aslı Çakır Alptekin ilk seride piste çıktı. 12 atletin yarıştığı serinin son turuna kadar ön grupta yer alan milli atlet, son turda yaptığı atakla liderliği ele geçirdi.

Temposunu çok iyi ayarlayan Aslı Çakır Alptekin, 4.05.11'lik derecesiyle serisini ilk sırada tamamlayarak finale kaldı. Bu seride Rus Ekaterina Kostetskaya 4:05.32 ile ikinci, ABD'li Morgan Uceny de 4:05.34 ile üçüncü sırayı aldı.

2. seride final vizesi için mücadele eden Gamze Bulut, ilk seride koşan Aslı Çakır Alptekin'e göre daha önce liderliği ele geçirse de son turda Etiyopyalı Ebaba Aregawi'nin atağına karşılık veremedi.

Kariyerinin en iyi derecesine imza atarak yarışı 4:01.18 ile tamamlayan milli atlet, serisinde ikinci olarak finalde mücadele etmeye hak kazandı. Bu seride ilk sırayı 4:01.03 ile Etiyopyalı Aregawi alırken, Rus Tatyana Tomashova 4:02.10 ile üçüncülüğü elde etti.

Genel klasmanda Gamze Bulut 2'nci, Aslı Çakır Alptekin ise 11'inci oldu.

Kadınlar 1500 metre finali, 10 Ağustos Cuma günü, TSİ 22.55'de koşulacak.

Aslı Çakır Alptekin yarışın ardından "Artık finaldeyiz. Türkiye'deki herkesten dualarını bekliyorum. İnşallah Türkiye'ye madalyayla dönerim" diye konuştu.

Bu akşamın kötü haberleri ise kadınlar uzun atlamada yarışacak olan Karin Melis Mey ile erkekler cirit atmada yarışacak olan Fatih Avan'dan geldi. İki atletimiz de hemen yarışlar öncesi nükseden sakatlıkları nedeniyle yarışmalardan elendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler