Aslan: GS maçı Şampiyonluk...

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hafta sonu sahalarında Galatasaray ile yapacakları karşılaşmaya ilişkin olarak, "Galatasaray ile oynayacağımız maç çok büyük önem taşıyor. Bir bakıma final, şampiyonluk maçı gibi değerlend

Aslan: GS maçı Şampiyonluk...

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, hafta sonu sahalarında Galatasaray ile yapacakları karşılaşmaya ilişkin olarak, "Galatasaray ile oynayacağımız maç çok büyük önem taşıyor. Bir bakıma final, şampiyonluk maçı gibi değerlendirilebilir" dedi.

Aslan, Galatasaray maçının hedefleri olan iki takımın mücadelesi şeklinde geçeceğini belirterek, "Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi için mücadele ediyor. Bizim de UEFA Avrupa Ligi hedefimiz var. Aslında şu anda Şampiyonlar Ligi hedefini kovalıyor durumda olabilirdik" dedi.

Talihsiz maçlar oynadıklarını ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

"Hakemler bize zaman zaman haksızlık yaptı ama bunu tartışacak durumda değiliz. Geldiğimiz noktada Galatasaray ile oynayacağImız maç çok büyük önem taşıyor. Bir bakıma final, şampiyonluk maçı gibi değerlendirilebilir. Bu maçı alırsak çok büyük ihtimalle UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansımız kesinleşecek gibi gözüküyor. Son maçı da Antalya'da oynuyoruz, orada iyi bir performansla maçı kazanıp, hedefimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz."

HER TAKIMI YENEBİLİRİZ

Aslan, İstanbul'un büyük takımlarına karşı son 16 maçta galip gelememelerine ilişkin ise şunları söyledi:

"Trabzonspor Hami hoca ile gerçek bir takım olma özelliği kazandı. Şahıslar üzerinde değil de sistem üzerinde oynayan bir takım durumuna geldik. Türkiye'de şu anda yenemeyeceğimiz takım yok diyebilirim. Hatta Avrupa'da birçok takımı yenebilecek güçteyiz. Bazı şansızlıklar yaşadık. Bosingwa, Mustafa Yumlu, Özer'in sakatlığı geçen hafta Bursa'da işimizi zorlaştırdı. Colman'ın motivasyonun bozulması da bizi etkiledi. Yusuf, sakatlandı.

Galatasaray maçında Kadir ve Zeki Yavru cezalı. Galatasaray karşısında talihsizliğimizi kırmayı ümit ediyoruz.Galatasaray, dost kulüp, dostça bir maç olacak. Hiç kimseye düşmanlığımız yoktur, olmaz. Onların da hedefi var, bizim de. Saha avantajını, oyuncuların son haftalarda motivasyon artışını ve iyi futbolu göz önüne aldığımızda maçı kazanacağımızı düşünüyoruz. Galatasaray'ın kupa maçı yorgunluğu da bize avantaj sağlayacaktır."

TARAFTAR CEZASININ ETKİSİ

Aslan, karşılaşmayı kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynayacaklarını ifade ederek, "Seyirci cezası bir dezavantaj aslında. Bayanlar, Passolig kartına çok fazla ilgi göstermedi. Çok az taraftar önünde futbolcu motive olamıyor. Gerçi şöyle bir boyutu da var, biz bu sene Fenerbahçe maçında ceza aldıktan sonra genç futbolcularımız daha bir güvenli oynuyorlar. Çünkü taraftarlarımız futbolu çok iyi bilen taraftar ama biraz sabırsız. Dolayısıyla genç futbolcularımız en küçük hatalarında tepkiler ağır olduğu için bocalıyorlardı. Erkek taraftar olmadığı zaman daha cesaretli, öz güvenli oynuyorlar" diye konuştu.

Gelecek sezon taraftarlardan biraz daha sabır istediklerini dile getiren Aslan, şöyle devam etti:

"Bütün kulüpler bunu yapıyorlar. Çok kızdığımız, eleştirdiğimiz kulübün taraftarlarını biraz izlesinler. Onlar bize, Galatasaray'a, diğer kulüplere kızgınlıklarına rağmen maç bitimine kadar sorun yaratmamaya çalışıyorlar. Biliyorlar ki yaratacakları her sorun onların aleyhine sonuçlanacak. Biz bunu beceremedik. Fenerbahçe maçında taraftarımız bize müsaade etseydi ben inanıyorum ki o maçtan puan alacaktık. Hem Fenerbahçe'ye bir takoz koyacaktık hem de Avrupa ve Şampiyonlar Ligi'ni zorlayacaktık, hatta yakalama ihtimaliz olabilirdi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor