Asker selamı verince futbolculara taş yağdı

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde, Kurtalanspor ile İzmir temsilcisi Karşıyaka arasında oynananZiraat Türkiye Kupası maçı, konuk ekibin 3-1 galibiyetiyle devam ederken, 85'inci dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edildi. Önce İstiklal Marş

Asker selamı verince futbolculara taş yağdı

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde, Kurtalanspor ile İzmir temsilcisi Karşıyaka arasında oynananZiraat Türkiye Kupası maçı, konuk ekibin 3-1 galibiyetiyle devam ederken, 85'inci dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edildi.

Önce İstiklal Marşı sırasında 'Öcalan' sloganları atıldı. Ardından Taha golü atıp asker selamı verdi, sinirler gerildi. 'Öcalan' sloganları arttı. 10 dakika sonra 3. gol ile birlikte devreye çevik kuvvet polisi girmek zorunda kaldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip Kurtalanspor, 9'uncu dakikada Yunus Gerçek'in ayağından kazandığı gol ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarının hemen başlarında konuk ekip Karşıyaka, Çağlar ile beraberliği sağladı. 72'nci dakikada Taha Balcı'nın attığı 2'nci golden sonra tribünlere dönerek asker selamı yapması, Kurtalansporlu taraftarlardan büyük tepki aldı.

Kurtalansporlu taraftarlar da yine PKK ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atmaya başladı. Bu dakikadan itibaren her anı gergin geçen karşılaşmada, 83'üncü dakikada yeşil- kırmızılı İzmir ekibi, Fall ile 3-1 öne geçti.

Bu dakikadan sonra tribündeki taraftarlar, konuk ekip futbolcularını ve teknik heyeti taş yağmuruna tutarak, yine terör örgütü lehinde sloganlar atmaya başladı. Devreye giren çevik kuvvet polisi, taraftarlara gaz bombaları ile müdahale edince saha bir anda gaz bulutuyla kaplandı. Sahada bulunan her iki takım futbolcuları ve teknik heyet ile gazeteciler de gazdan etkilendi. Her iki takım futbolcuları ve karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.

Bu sırada Kurtalansporlu taraftarlar ile polis arasındaki olaylar devam etti. Polisin müdahalesi sonrası Kurtalanspor taraftarları stattan uzaklaştırılırken, maçın hakemi Adem Ergülmüş, yaşanan olaylar nedeniyle 85'inci dakikasında maçı tatil ettiğini duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler