Asgari Ücretli Futbolcu Kalmadı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Süper Lig'de asgari ücretli futbolcunun kalmadığını belirterek, '38 milyon TL sadece Süper Lig'de yaptığımız çalışmanın sonucu düzeltilen rakamdır' dedi.Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzen

Asgari Ücretli Futbolcu Kalmadı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, Süper Lig'de asgari ücretli futbolcunun kalmadığını belirterek, '38 milyon TL sadece Süper Lig'de yaptığımız çalışmanın sonucu düzeltilen rakamdır' dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları konulu konferansa katılan SGK Başkanı Fatih Acar, meslek grupları için meslek kodları geliştirilerek ücret yönünden kayıt dışılığın önüne geçileceğini belirtti.
 
Acar, 'ünlü futbolcular, teknik direktörler sistem içersinde değillerdi. Profesyonel kulüplere baktığımızda birçok asgari ücretle beyanname veriyorlardı ve bunları düzelttik. 38 milyon TL sadece Süper Lig'de yaptığımız çalışmanın sonucu düzeltilen rakamdır. 14 milyon TL de basketbol liginden geldi. Dolayısıyla diğer meslekler açısından da bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz.
 
2013 yılında inşallah biz bu yüksek ücret beyan etmesine rağmen asgari ücretten gösterilen rakamları tamamen ortadan kaldıracağız' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler