Asbaşkan'dan sert açıklama!

Trabzonspor Asbaşkanı  Nevzat  Şakar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada, Fenerbahçe forması giyerek rakip takımı destekleyen bir avuç azınlığın, Türk kanı taşıdıklarını düşünmediğini belirterek, "Biz Türkiye C

Asbaşkan'dan sert açıklama!

Trabzonspor Asbaşkanı  Nevzat  Şakar, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova ile deplasmanda oynadıkları karşılaşmada, Fenerbahçe forması giyerek rakip takımı destekleyen bir avuç azınlığın, Türk kanı taşıdıklarını düşünmediğini belirterek, "Biz Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyoruz. Ülkemiz adına başarı elde etmek için uğraşıyoruz" dedi.

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki şanslarını, CSKA Moskova maçında Fenerbahçe forması giyerek rakip takımı destekleyen bir grup taraftar hakkında ağır ifadeler kullanan Şakar, Bursaspor maçını ve kaleci Onur'un transferi hakkında konuştu.

CSKA Moskova karşısında iyi oynadıkları müsabakayı farklı kaybettiklerini anlatan Şakar, "Bazen futbol takımları iyi oynadığı zaman kazanamayabiliyor. CSKA karşısında iyi oynadığımız bir müsabakayı farklı kaybettik. Tabi ki bu bizi son derece üzdü. Daha üç maçımız ve alınacak 4 puanımız var. Önde olan takımla aramızda 2 puan var. Kalan 3 maçta puan kayıplarını telafi edip grubu en azından ikinci olarak tamamlamak istiyoruz. Gruptaki şansımız devam ediyor. CSKA Moskova'yı evimizde yenersek 7 puan yapacağız. Ben en kötü ihtimalle 2. olup gruptan çıkacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRK KANI TAŞIDIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM"

CSKA Moskova maçında, Fenerbahçe forması giyerek rakip takımı destekleyip, kaşkoller sallayan grup hakkında da konuşan Şakar, "Ben onların Türk kanı taşıdıklarını da düşünmüyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyoruz. Orada esas olan Trabzonspor değil. Biz Türkiye adına, ülkemiz adına başarı elde etmek için uğraşıyoruz. Onları da Fenerbahçe kulübüne mal etmek istemiyoruz. Çünkü bunlar bir azınlık. Bu doğru olan bir şey değil" ifadelerini kullandı.

"BURSASPOR MAÇINI KAZANIP İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynayacakları Bursaspor maçını kazanıp ligdeki iddialarını sürdürmek istediklerini söyleyen Şakar, "Bursa maçını kazanıp ligdeki iddiamızı devam ettireceğimizi düşünüyorum. Takım olma adına iyi hamleler yapıyor takımımız, futbolcular arasında da iyi bir kaynaşma var. Takımımız güçlü, kadromuz geniş. Sakatlıklarımız var. 5-6 oyuncumuzdan mahrumuz. Takımımız hem ligi, hem de Şampiyonlar Ligi'ni kaldırabilecek bir durumda" şeklinde konuştu.

"ONUR'LA İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Takımdaki oyuncularla ilgili çıkan transfer haberlerine de değinen Şakar, "Futbolcularımızla ilgili çıkan transfer haberleri tamamen takımımızı yıpratma adına yapılan haberler. Onurla iki yıllık daha mukavelemiz var. Biz Onur'la ilgili gerekli fedakarlıkları yaptık, en iyi yerlerde ameliyat yaptırdık. Onur ile ilgili bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Menajeri geldi şartlarını sundu. Bizde şartlarımızı sunduk. Transfer görüşmelerinde bir anda anlaşma olmaz. Kısa sürede bitirip sözleşmesini uzatacağınıdüşünüyorum. Bir problem olacağını sanmıyorum" açıklamalarında bulundu.

Kulüpler Birliği tarafından 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunla ilgili değişiklikleri yapması için görevlendirilen Levent Bıçakcı'nın hazırladığı rapora Sadri Şener imza attığı şeklinde yöneltilen soruya ise Şakar, "Başkanımız Sadri Şener, sadece taraftarlardan sorumlu yönetici konusuna imza atmıştır. Taraftardan sorumlu yönetici hiçbir takımda olmadığı için bu sadece başkanın üzerinde kalıyor. Stadyumunda çıkabilecek her hangi bir olayda başkan sorumlu oluyordu. Orada emniyet güçlerinin çıkabileceği bir olaydan kulüp başkanları neden sorumlu olsun. Buna karşı olarak bir imza attı başkanımız" yanıtını verdi.

Burak Yılmaz'ın Avrupa Kupalarında almış olduğu 3 maçlık cezanın bitmesi üzerine ise Şakar, "Burak bizim önemli oyuncularımızdan bir tanesi ama sahada 11 oyuncumuz mücadele ediyor. Toplamda 31 futbolcumuz var ve bunların hepsi kalitelidir. Burak'ın olmasıda bizim için avantajdır" dedi.

Uzun süre sahalardan uzak kalacağı belirtilen Vittek'in ise ülkesinde ameliyat olduğunu hatırlatan Nevzat Şakar, "Vittek ülkesinde ameliyat oldu. Gayet başarılı bir ameliyat geçirdi. 15 gün içerisinde rehabilitasyon süreci başlıyor. Henrique de takımla birlikte çalışmalara başladı. Ben 20 gün içerisinde sahalara döneceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler