Artık futbolda yoklar!

Başta Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz artık başkan olamayacak. Serdal Adalı, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu yöneticilik yapamayacak.Türkiye'yi sarsan şike operasyonundan sona gelindi. Savcı Mehmet Berk'in hazırladığı iddianame sonrası yönetici ve futbo

Artık futbolda yoklar!

Başta Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz artık başkan olamayacak. Serdal Adalı, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu yöneticilik yapamayacak.

Türkiye'yi sarsan şike operasyonundan sona gelindi. Savcı Mehmet Berk'in hazırladığı iddianame sonrası yönetici ve futbolculara şimdiden sahalara girme yasağı getirildi.

Aziz Yıldırım'dan Serdar Adalı'ya kadar birçok tanıdık sima yöneticlik yapmayacak. Havutçu ve Uygun ile suçlanan futbolcular Avrupa'da bile sahaya çıkamayacak.

lı Sercan Yıldırım, F.Bahçeli Sezer Öztürk, İstanbul BŞB oyuncusu Can Arat ve Sivassporlu Mehmet Yıldız mahkemede aksi bir karar alınana kadar futbol oynayamayacaklar.


- Aynı şekilde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım'ın da spor sahalarına girişi yasak. İddianamenin açıklanmasından hemen sonra yaşanan bu gelişmeler akla başka soruları da getiriyor elbette:
- Mahkeme bu iddianameyi kabul ederse başta Aziz Yıldırım olmak üzere Futbol Federasyonu tutuklu bulunanlar ile ilgili ne karar alacak.
- Futbol Federasyonu şike iddianamesinde ismi geçen kulüpler ile ilgili nasıl bir yaptırım uygulayacak.
- Yasak getirilen ve tedbirli olarak disiplin kurulana gönderilen isimler Avrupa'da futbol oynayabilecek mi?

Mahkeme iddianameyi kabul edecek mi?

- Gelin şimdi bu soruların yanıtlarını arayayalım.
Ve biraz geriye dönelim.
6 Eylül 2011 tarihine...
Milli Takımımız Avusturya Milli Takımı ile Euro 2012 elemeleri için Viyana'da karşılaşacaktır. Karşılaşma öncesi UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri UEFA Başkanı Michel Platini ile bir yemek yerler. O yemekte Platini şike soruşturmasıyla ilgili olarak tavrını ortaya koyar.


- İddianame kabul edildikten sonra 1 hafta içinde karar alın. İddianame 3 Aralık tarihinde açıklandı. Bu tarihten itibaren 15 gün içinde mahkemenin bu iddiaları kabul edip etmeyeceği belli olacak. Kabul etmezse federasyon açısından çok şey değişmeyecek. Ama iddianame kabul edilirse federasyon “1 hafta içinde karar alın” yaptırımı ile karşı karşıya kalacak.


Ama Mehmet Ali Aydınlar, şike konusunda kesin kararı sezon sonunda vereceklerini açıklamıştı. Bu durumda geriye sadece tek seçenek kalıyor.
Şimdilik takımları değil, şike ile suçlanan kişileri cezalandırmak.

1 hafta içerisinde şike kararı çıkabilir

- Böylece hem UEFA'nın baskısını azaltacaklar, hem de şike konusunda ne kadar kararlı olduklarını gösterecekler.
Peki federasyon ne karar alacak?
Aslında çok fazla seçenekleri yok.
ìŞikeye ismi karışan idareci ve yöneticilere kesin ceza gelecek. (Tedbiren futbol kulüplerinde yöneticilik yapmaları yasaklanacak)
îYine aynı şekilde teknik direktör, futbolcu ve menajerlerin de futbolla ilgisi kesilecek. İddianame kabul edildiği taktirde bu kararlar en fazla 1 hafta içinde alınacak. Böylece başta Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz olmak üzere yöneticiler, Serdal Adalı, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve teknik direktörler Tayfur Havutçu ile Bülent Uygun için “ömür boyu futboldan men” cezası kapıda.
Zaten tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na verilen bu isimler artık futbol dünyasında olmayacak.

Cezalar tüm Avrupa'da geçerli olacak

- Ya statlara girmesi yasaklanan oyuncular?
Onlar için de yasak sadece Türkiye'yi kapsamıyor?
Şike iddianamesi ile tedbir kararı getirilen teknik direktör ve futbolcular Avrupa'da da görev yapamayacaklar.
Çünkü karar sadece Türkiye için değil, tüm Avrupa'da geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor