Arsenal Barcelona maç özeti ve golleri

Arsenal Barcelona maçında neler oldu? İşte detaylar

Arsenal Barcelona maç özeti ve golleri

Arsenal Barcelona maçında neler oldu? İşte detaylar

Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında dev bir mücadele vardı. İngiliz devi Arsenal, Dünyanın en iyisi olarak gösterilen Barcelona’yı sahasında ağırladı. Emirates’te oynanan heyecan dolu karşılaşmayı Türkiye Federasyonundan Cüneyt Çakır yönetecek ve onun yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yönetti. Saat 21.45’te başlayan maçı Barcelona Messi'nin golleriyle 2-0 kazanmayı başardı.

ARSENAL BARCELONA MAÇ ÖZETİ

Karşılaşmanın 6. dakikasında Mesut ile Barcelona kalesinde ilk pozisyonunu bulan ev sahibi ekip, 21. dakikada gole bir kez daha yaklaştı. Mesut'un ceza sahası içine yaptığı ortada Alexis Sanchez topa etkili vuruş yapayınca ter Stegen için topu tutmak çok zor olmadı. Karşılıklı ataklarla oynanan maçın 44. dakikasında Barcelona Suarez ile maçtaki ilk net fırsatından yararlanamayınca karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçın 59. dakikasında ceza sahası içine yapılan ortaya çok yükselen Oliver Giroud'un kafasında Barcelona kalecisi ter Stegen bir kez daha gole izin vermedi. Müthiş karşılaşmada gol perdesi 71. dakikada açıldı. Neymar'ın pasında topla buluşan Suarez, ceza sahası içinde Messi'ye alda at dercesine verdiği pası geri çevirmeyen Messi, Barcelona'yı İngiliz ekibi karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu golden 6 dakika sonra 77'de Messi'nin pasında Suarez'in şutu kale direğinden auta çıktı. Karşılaşmanın 83. dakikasında Flamini'nin Messi'ye yaptığı müdehalede Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Arjantinli yıldız topla Cech'i ayrı köşelere gönderdi ve Barcelona 83'te 2-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Barcelona, sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

GÖRÜNTÜLER BURADA OLACAK...

Maç öncesi bilgiler

Karşılaşma öncesinde şimdiye kadar Barcelona ve Arsenal 7 kez karşı karşıya geldi.  Bu karşılaşmalarda Barcelona 4 kez kazanırken Arsenal 1 galibiyet aldı ve 2 maç berabere sona erdi. Arsenal ev sahipliğinde oynanan 3 maçta ise iki takım 1’er galibiyet alırken 1 maç berabere sonlandı.

İki takım arasında oynanan son maçlar şöyle;

2009/2010  ŞMP 31.03.2010 MS  Arsenal 2 - 2 Barcelona

2009/2010  ŞMP 06.04.2010 MS  Barcelona 4 - 1 Arsenal

2010/2011  ŞMP 16.02.2011 MS  Arsenal 2 - 1 Barcelona

2010/2011  ŞMP 08.03.2011 MS  Barcelona 3 - 1 Arsenal  

Maç öncesi bilgiler;

• Barcelona son 10 sezonda dört ke Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oldu; bu süreçte hiçbir takım birden fazla şampiyonluk yaşamadı. • Neymar, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması sonrasında oynadığı son beş maçta yedi gol attı. • Alexis Sanchez Arsenal'in bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerin %58.3'üne katkıda bulundu (üç gol, dört assist). • Lionel Messi Arsenal'e karşı forma giydiği dört Şampiyonlar Ligi maçında altı gol attı; bu gollerin hiçbiri deplasmanda gelmedi. • Barcelona geçtiğimiz sezondan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 19 maçın 15'ini kazandı (2B 2M). • Arsenal Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 13 maçta gol atmayı başardı; Ekim-Kasım 2005'ten bu yana en uzun serileri (21).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor