Arınç: Onurlu iş olmayacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören ve dün TBMM'den çıkan Şike Yasası ile ilgili ''Açıkçası bu yasayla ilgili rahatsızlığım var. Çünkü 6 ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi'' değerl

Arınç: Onurlu iş olmayacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün futbolda şike cezalarında indirim yapılmasını öngören ve dün TBMM'den çıkan Şike Yasası ile ilgili ''Açıkçası bu yasayla ilgili rahatsızlığım var. 

Çünkü 6 ay önce çıkmış olan bir yasanın daha düzgün çıkması gerekirdi'' değerlendirmesi ve bu konudaki görüşleri sorulan Arınç şunları söyledi:

''Çok mutlu oldum. Çünkü bu konuda sanıyorum 1-2 ay önce Manisa'da bulunduğum sırada böyle bir soru sorulmuştu.

Ben de hepinizin bildiği cümlelerle böyle bir değişikliğin doğru olmadığını, kanunları uygulamak için çıkardığımızı ve böyle bir ihtiyacın bizzat bu kulüpler tarafından da yerinde görüldüğünü, TBMM'de büyük bir uzlaşmayla bu yasanın çıkarıldığını ifade etmiştim.

Ve yasa üzerinde değişiklik yapılırsa, bunu düşünmek, birtakım insanlar tarafından dile getirilirse bunun çok yanlış olacağını söylemiştim. 'Hükümetten böyle bir tasarı kesinlikle gelmeyecek' diye de ifade etmiştim.''

ONURLU BİR İŞ OLMAYACAK
Kendisinin bir hükümet üyesi olduğunu, bu düşünceleri, eğer hükümete ait bir mesele olsaydı Bakanlar Kurulu'nda ifade etmesi gerektiğini belirten Arınç şunları dile getirdi:

''Çünkü özellikle kişiye özel bir yasa değişikliği anlamını taşıyan ve yürürlüğe girmesinden hemen 2 ay sonra değişiklik ihtiyacını ifade eden kişilerin, yanlış yaptıklarını söylemiştim.

Çok şükür bildiğiniz gibi hükümetimizden böyle bir tasarı gelmedi. Ancak ne gariptir ki 4 siyasi partinin imzalarıyla bir kanun teklifi olarak geldi. Daha sonra görüşmeler sırasında BDP imzasını geri çektiğini ifade etti.

Ancak diğer 3 partiden birer kişinin imzasıyla bu kanun teklifi TBMM'den geçerek, yasalaşmak üzere sayın Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyor.

Ben ilkeli bir siyasetçi olmaya gayret ediyorum. Kendi sözlerimin ve tavrımın saygınlığını korumak için düşüncelerimi ifade ediyorum. Bu hoş olmamıştır, yakışık almamıştır, şık olmamıştır. Buna şu anda tutuklu bulunan kişilerin de ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle bir yasa değişikliğiyle tahliye olmaları, onlar için çok onurlu bir iş olmayacak. Bizim yasalara da yargıya da saygımız şunu gerektirir, yargılama sonucunda aklanmış olmaları, onların çok daha büyük onur kazanmasına yol açacaktır.

Yasalarla oynanmamalı. Eğer sosyal bir realite olarak bir değişikliğe gidilecekse, bunda kamuoyunun da mutabakatını beklemek gerekir. Kamuoyunda bu konuda daha çok eleştiri olduğunu görüyorum ve bu eleştirilere hak veriyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler