Arena'da hezimet!

GALATASARAY-ARSENAL: 1-4 STAT: TÜRK TELEKOM ARENA SAAT: 21.45HAKEM: D. Fernandez Borbalan (İspanya) GALATASARAY: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Semih, Hakan, Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma, Sneijder, Umut Bulut, Burak YılmazTEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzoğlu AR

Arena'da hezimet!
GALATASARAY-ARSENAL: 1-4
 
STAT: TÜRK TELEKOM ARENA
 
SAAT: 21.45
HAKEM: D. Fernandez Borbalan (İspanya)
 
GALATASARAY: Sinan Bolat, Tarık Çamdal, Semih, Hakan, Telles, Melo, Emre Çolak, Bruma, Sneijder, Umut Bulut, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzoğlu
 
ARSENAL: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Chambers, Bellerin, The Ox, Flamini, Ramsey, Campbell, Sanogo, Podolski
TEKNİK DİREKTÖR: Arsene Wenger
 
Goller: Dk. 89 Wesley Sneijder (Galatasaray); Dk. 3 ve 90+2 Lukas Podolski, Dk. 11 ve 29 Aaron Ramsey (Arsenal)
 
Sarı Kartlar: Dk. 15 Flamini (Arsenal), Dk. 33 Melo, Dk. 43 Tarık Çamdal (Galatasaray)
 
MAÇTAN NOTLAR
 
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta maçında Arsenal'i konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Fernando Muslera'yı dinlendirip, kalede Sinan Bolat'a görev verdi. Hamzaoğlu dün düzenlenen basın toplantısında, kadroda önemli bir değişiklik planlamadığını ve yalnızca sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou'yu oynatmayacaklarını kaydederken, sürpriz bir şekilde kaleyi Sinan Bolat'a emanet etti. Sarı-kırmızılı takımın ligde oynadığı 12 ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Muslera, Arsenal mücadelesinde kaleyi, yalnızca Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor karşılaşmasında görev alan Sinan Bolat'a devretti. Teknik direktör Hamzaoğlu, Muslera'yı maç kadrosuna almadı ve yedekler arasında kaleci Eray İşcan'a yer verdi.
 
4 yabancıyla sahada
 
Galatasaray, Arsenal karşısına kadrosunda 4 yabancı oyuncuyla çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, maçın ilk 11'inde yabancı oyunculardan Melo, Sneijder, Bruma ve Telles'e görev verdi. Chedjou'nun sakat olduğu, Muslera'nın ise dinlendirildiği müsabakada, Pandev ile Dzemaili de kadroya alınmadı ve yedekler arasında ise hiç yabancı oyuncu yer almadı. Hamzaoğlu, adı UEFA listesinde yer almayan Sabri Sarıoğlu'nun yerine ise savunmanın sağında Tarık Çamdal'ı oynattı.
 
İki eksik
 
Galatasaray takımı, Arsenal karşısına iki eksikle çıkmak durumunda kaldı. Selçuk İnan, "Devler Ligi"nde son oynanan Anderlecht maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Arsenal karşısında takımdaki yerini alamazken, sakatlığı bulunan Aurelien Chedjou da yine bugün sahaya çıkamadı.
 
Prandelli'nin gidişi Bruma, Emre ve Telles'e yaradı
 
Arsenal maçında Galatasaray'ın ilk 11'inde yer alan isimlerden Bruma, Emre Çolak ve Alex Telles, Prandelli'nin görevinden ayrılmasının ardından kadroda şans bulmaya devam etti. İtalyan teknik adamdan forma almakta sıkıntı yaşayan oyunculardan Bruma, Taffarel idaresinde çıkılan Gaziantepspor müsabakasının ardından Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yapılan Eskişehirspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında sahada yer alırken, Arsenal karşısında genç teknik adamın yine tercihi olmayı başardı. Emre Çolak ile Telles, Hamza Hamzaoğlu'un göreve gelmesinden itibaren 3. resmi maçında da ilk 11 tercihleri arasında yer aldı.
 
Hamza Hamzaoğlu'ndan ilklere devam
 
Sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, geride kalan iki maçında olduğu gibi Arsenal müsabakasında da bir ilki yaşadı. Galatasaray'ın başındaki ilk resmi maçına, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Eskişehirspor müsabakasında çıkan Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı ekiple ilk lig sınavını ise Akhisar Belediyespor karşısında verdi. Genç teknik adam, kariyerinin ilk Avrupa kupası maçında ise Arsenal karşısında takımının başında yer aldı. Teknik direktörlük kariyerinde daha önce sırasıyla Malatyaspor, Eyüpspor, Denizlispor ve Akhisar Belediyespor takımlarını çalıştıran, sarı-kırmızılı ekibin başına gelmeden önce de A Milli Takım'da yardımcı antrenörlük yapan Hamzaoğlu, bir Avrupa kupası maçında takımını yönetme fırsatını ise Galatasaray'ın başında yakaladı. Öte yandan, karşılaşma öncesi tribünlerden Hamza Hamzaoğlu lehine tezahüratlarda bulunulurken, sarı-kırmızılı çalıştırıcı, el sallayarak taraftarları selamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor