Araplar Karadeniz'e yoğun ilgi!

Körfez bölgesinden gelen yatırımcılar Rize, Trabzon, Giresun'da konut almak için harekete geçtiMütekabiliyet-Yasası'nın ardından Türkiye'ye akın eden Araplar, Karadeniz'e de ilgi göstermeye başladı. Marmara bölgesinde İstanbul, Bursa, Yalova ve Bolu'dan ö

Araplar Karadeniz'e yoğun ilgi!

Körfez bölgesinden gelen yatırımcılar Rize, Trabzon, Giresun'da konut almak için harekete geçti

Mütekabiliyet-Yasası'nın ardından Türkiye'ye akın eden Araplar, Karadeniz'e de ilgi göstermeye başladı. Marmara bölgesinde İstanbul, Bursa, Yalova ve Bolu'dan önemli oranda konut alan Körfez bölgesi yatırımcıları, Rize, Trabzon ve Giresun'a odaklandı. Karadeniz'i yazların serin geçmesi nedeniyle tercih eden Araplar'ı, bölgede yaylaları birbirine bağlayan yol projeleri de cezbediyor.

DEVREMÜLK ALIYORLAR
DEİK Türk-Kuveyt İş Konseyi ve Hektaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Türkiye'nin her tarafında başlayan ilginin Karadeniz'de devre mülk tatiliyle başladığını söyledi. Ekşi, sırada konut alımının olduğunu belirterek, "Gelişmeyi gören konut yatırımcıları Karadeniz bölgesinde araştırmalara başladı. Körfez ülkelerinde kurdukları ofislerle talep topluyorlar" dedi. Ekşi "Özellikle Arap emekliler yazları kaçacak yer olarak sahillerden çok yaylaları tercih ediyor. Bu nedenle ulaşımın da kolay olduğu Karadeniz onlar için bulunmaz nimet oluyor" diye konuştu.

OTEL YAPACAKLAR
İbrahim Ekşi, Arap yatırımcıların bölgede otel yapmak için harekete geçtiğini söyledi. Arap iş adamı Rasheed Bin Heweel Al Baidani'nin bölgede yaz ve kış aylarında hizmet verecek bin 500 yataklı iki otel yapmayı planladığını ifade eden Ekşi, "Araplar önce otellerden devre mülk yöntemiyle oda almak istiyor. Konut satışının ise gelecek dönemde artmasını bekliyoruz" dedi.

TERZİ USULÜ KONUT
Arapların konut almak için tek tek gezmek yerine müteahhidi ülkelerine çağırarak 'sipariş' vermek istediğini belirten Ekşi, "Araplar için terzi usulü konutlar yapılacak. İsteklerini belirtecekler, evler ona görecek yapılacak. Böyle bir trend başladı" dedi. Ekşi, "Rize'de temeli atılan Ovit Tüneli bittiğinde Türkiye'nin sayılı turizm merkezlerinden bir tanesi olan İkizdere'nin yayla, termal ve kış turizmi açısından dünyada önemli bir noktaya kavuşacağı tahmin ediliyor" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor