Antalyaspor'dan da destek geldi

Medical Park Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, 58. maddeyle ilgili olarak görüşlerini açıkladı.Medical Park Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, TFF Disiplin Kuru

Antalyaspor'dan da destek geldi

Medical Park Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, 58. maddeyle ilgili olarak görüşlerini açıkladı.

Medical Park Antalyaspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, TFF Disiplin Kurulu'nun 58. maddesinin tamamen kaldırılması karşı olduğunu belirterek, "Şike yapan takım küme düşürülsün" dedi.

Şike yapan takımlarla ilgili düzenlemenin yer aldığı TFF Disiplin Talimatı'nın 58. Maddesi'yle ilgili açıklama yapan Hasan Akıncıoğlu, Medical Park Antalyaspor olarak bu madde hakkında bir beyanda bulunmasının şu aşamada doğru olmayacağını belirterek, "Konuyla ilgili bu akşam yönetim kurulu toplantısı yapıp, demokratik kurumsal bir karar alacağız" dedi.

Küme düşmenin kaldırılması görüşüne şahsen katılmadığını aktaran Hasan Akıncıoğu, "Bir defa da olsa ligden düşürülmeme gibi düşüncenin karşısındayım. Yapılan bir suç varsa affedilemez.

Eğer affedilirse futbolun önü kararır, mevcut olumsuz ortamdan çıkılması imkansızlaşır. Şahsen hukuki ve vicdani sorumluluğum gereği şike yapanın küme düşürülmesi gerektiğinin altına imza atarım" diye konuştu.

"TFF'YE TALEPTE BULUNMADIK"
58. maddenin kaldırılmasına karşı olduklarını ve şike yapanın küme düşmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Akıncıoğlu, "Ancak 58. maddede değişiklik olabilir. Maddenin içeriği çok dar kapsamlı. Bu değişiklikte de cezalara kademeler konabilir. Şike yapan ile teşvik için teşebbüste bulunanlara ayrı ceza verilebilir" dedi.

Kulüpler Birliği'nde yapılan toplantılarda çıkan sonuçlarla ilgili bilgi veren Akıncıoğlu, şöyle dedi:

"Kulüpler Birliği olarak 'Şike yapan küme düşmesin' diye TFF'ye bir talepte bulunmadık. Aramızda yönetim kurulunda veya icra kurulunda herhangi bir karar almadık.

Kulüpler Birliği olarak bizim böyle bir karar almadığımızı da bir bildiriyle kamuoyuna bildirdik. Ayrıca her kulübün ayrı ayrı spekülatif bildiriler yayınlamasını, özellikle mevcut ortamda doğru bulmuyoruz.

En doğru olan Kulüpler Birliği'nde alınacak karar doğrultusunda hukuksal çalışmalar yaptırtarak, bunun ortak bir bildiriyle açıklanmasıdır. Her türlü fikrin tartışılmasına karşı değiliz, ama dikte edilmesi veya ültimatom verilmesini de doğru bulmuyorum.

Zaten Kulüpler Birliği'nin bu konudaki kararı, tavsiye niteliğinde olacaktır. İcrayı yapacak olan, kararı verecek olan TFF'dir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler