Ankaraspor ne olacak?

Yeterli sayıda imza olmadığı için kapalı oylamaya karşı çıkan Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar ile yaptığı toplantı sonrası kriz aşıldı ve Ankaraspor'un tescilinin silinmesi yolundaki madd

Ankaraspor ne olacak?

Yeterli sayıda imza olmadığı için kapalı oylamaya karşı çıkan Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek'in, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar ile yaptığı toplantı sonrası kriz aşıldı ve Ankaraspor'un tescilinin silinmesi yolundaki madde oy çokluğu ile reddedildi.

Gökçek, Ankaraspor'un haksız yere küme düşürüldüğünü ve mağdur edildiğini ileri sürerken konudan sorumlu tuttuğu yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu'nun istifa etmesini istedi. Bu sırada salonda bulunan bazı delegeler kendisine tepki gösterdi.

Ankaraspor'un tescilinin silinmesiyle ilgili oylamanın kapalı yapılması yönünde verilen önergeye de itiraz eden Gökçek, yeterli sayıda imza bulunmadığı için yapılan işlemin statüye aykırı olduğunu söyledi. Bunun üzerine Divan Başkanı Levent Bıçakçı oturuma on dakika ara verdi.

Verilen arada başkan adayı Aydınlar ile kısa bir görüşme yapan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Bu iş çığrından çıkmaya başladı. Genel kurulun gidişatı değişiyor. Melih Gökçek ile bir araya gelin ve uzlaşın" diye konuştu. Ortamdan rahatsız olduğunu ifade eden Aydınlar daha sonra Yıldırım ve Gökçek ile salonun mutfak bölümüne geçti ve yaklaşık 15 dakika süren bir görüşme yaptı.

Divan Başkanı Bıçakçı'nın çağrısı üzerine yarım saatlik aranın ardından delegeler salona döndüğünde Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı sıfatıyla söz alarak kürsüye geldi. Yıldırım konuşmasında "Ankaraspor'un durumuna hem üzülüyoruz hem de, konuşmalardan dolayı rahatsızlık duyuyoruz. Melih bey siyasette ve sporun içinde. Kendisinden uzlaşma ile bunu çözmeyi rica ettik. Bir beyaz sayfa açılsın. Ankaragücü, Melih bey, Ankaraspor hepsi olsun bu sayfada. Birbirimizle kavga etmemizin zamanı değil. Uzlaşma için ellerimizi Ankaraspor lehine kaldıracağız. O da bize bir söz verecek" ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine ikinci kez söz alan Gökçek, "Yeni bir başkan, yeni federasyon. Türk sporuna büyük yarar sağlayacak inanıyorum. Böyle bir başkana imkan tanımak lazım. En fazla üzen husus Yunus Egemenoğlu'nun burada sizleri tehdit ederek oylarınızı almaya çalışması oldu. Aydınlar'a verdiğim sözü tutacağım" diye konuştu. Ardından oylamaya geçildi ve Ankaraspor'un tescilinin silinmesi yolundaki madde oy çokluğu ile reddedildi.

YAPILAN PAZARLIKLAR BOŞA ÇIKTI

Üyeliği askıya alınan Ankaraspor'un, yapılan oylama sonrasında üyeliğinin devamına ve gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmesine oy çokluğuyla karar verilmesine rağmen yapılan pazarlıklar şimdilik boşa çıktı.

Genel kurulda yapılan pazarlıklar sırasında Ankaraspor Kulübü Avukatı Mehmet Ali Alan'ın genel kuruldaki konuşmasından sonra 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne belge verdiği ortaya çıktı. Yapılan yeni başvuruda ; "Biz Bank Asya'yı değil, Süper Lig'i istiyoruz. Ankaraspor Süper Lig'de oynamalıdır" diyerek mahkemeye tedbir isteminde bulundu. Mahkeme de esas no 2010-165 celse no 5 celse tarihi 30.06.2011 olan ve Hakim Ahmet Aslan'ın baktığı 28471 numaralı dosyada genel kurulda alınan kararın "isabetsiz olacağı" görüşü savunuldu.

Ankaraspor avukatının "Önümüzdeki yıl Süper Lig'de oynamalıdır. Bu yönde ihtiyadi tedbir kararı verilmelidir" talebi üzerine duruşma mahkeme hakimi tarafından 28 Temmuz 2011 saat 11.00'e bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor