Andorra Türkiye'den çekiniyor

 Galibiyet ihtimali için “Beynimzor diyor ama kalbimde bir ihtimal var” dedi. “Zihnimle düşünecek olursam Türkiye’yi yenmemiz zor. Fakat kalbimle düşünürsem bunu başarabilmek için ihtimal var. Keşke bunu başarsam ve maçtan sonra sizinle tekrar konuşsam.” 

Andorra Türkiye'den çekiniyor

 

Galibiyet ihtimali için “Beynimzor diyor ama kalbimde bir ihtimal var” dedi.
 
“Zihnimle düşünecek olursam Türkiye’yi yenmemiz zor. Fakat kalbimle düşünürsem bunu başarabilmek için ihtimal var. Keşke bunu başarsam ve maçtan sonra sizinle tekrar konuşsam.”
 
Andorra, Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki rakiplerinden birisi. Andorra, milli takımımızı cuma günü sahasında ağırlayacak. Takımı 2 Şubat 2010’dan bu yana İspanyol teknik adam Koldo (tam adı Jesus Luis Alvarez de Eulate) çalıştırıyor. Bugüne kadar takımın başında 14 resmi, 8 özel karşılaşmaya çıkan Koldo, Azerbaycan ile 0-0 berabere biten özel karşılaşma dışındaki tüm maçlarını kaybetti.
 
İşte rakibimizin teknik patronuyla yaptığımız o söyleşi:
 
Ön eleme maceranız iyi gitmiyor. 4maçta 4 yenilgi... İstifa baskısı yaşıyor musunuz?
 
Hayır yaşamıyorum. Kötü sonuçlar futbolun bir gerçeği.
 
Bir üst tura çıkmayı hedefliyor musunuz?
 
Rakiplerimizle rekabet etmek istiyoruz. Bu turnuvada öncekilere oranla daha fazla gol atmaya çalışıyoruz. Puan almak da istiyoruz. Bu istek bizimotive ediyor. Bu nedenle büyükmilli takımlar bize karşı oynarken düşünüyor.
 
Türkiye’nin 2014 Dünya Kupası elemelerindeki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Bence kötü değil. Ama eminimki umdukları şey kesinlikle şu anki durumdeğildi.
 
Sizce Türkiye 2014 Dünya Kupası’na katılabilecek mi?
 
Matematiksel olarak iddia devamettiği sürecemücadeleye de devametmeliler.
 
Sizce Abdullah Avcı Türk Milli Takımı’nı başarıyla yönetiyor mu?
 
Başarılı ya da değil diyemem. Bu onun elinde. Biraz da oyuncularının elinde.
 
Türkiye ile cuma günü karşılaşacaksınız. Milli takım Hollanda, Romanya ve Macaristan’a kaybetti. Türkiye’yi yenebileceğinize gerçekten inanıyor musunuz?
 
Zihnim bunu başarmamızın zor olduğunu söylüyor. Fakat kalbimle düşünecek olursam, bence Türkiye’yi yenmek için bir ihtimal var. Türkiye’yi yenerek Andorra başındaki ilk resmi galibiyetinizi alsanız, hisleriniz neler olurdu? Keşke bunu başarsamvemaçın ardından sizinle tekrar konuşsam...
 
HEDEF 125. SIRAYA ÇIKMAK
 
Andorra Milli Takımı 2005 yılının eylül ayında FIFA Ülkeler Sıralaması’nda 125’inci sıraya kadar yükselmişti. Ancak şu anda 203. sırada bulunuyor. Bu düşüşü değerlendiren teknik direktör Koldo “Her zaman profesyonel oyunculara sahibiz. 2005’te eriştiğimiz 125. sıra bizim için rekordu. Eski günlere dönebilmek için çalışıyoruz. Bunu arzuluyoruz. “ ifadelerini kullandı.
 
TEK PROFESYONEL O
 
Andorra’nın futbolcularından Marc Vales ''İyi bir maç çıkarmak, Türkiye'yi zorlamak iyi bir sonuç olur'' demişti. İspanya 3. Ligi ekibi RealMadrid C takımında forma giyen 22 yaşındaki libero oyuncusu, "Rakibimiz üst düzey liglerde oynayan isimlere sahip. Biz ise mütevazı bir takımız'' ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor