Anadolu Efes'e İtalyan konuk

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 1. tur A Grubu'ndaki 7. hafta maçında 28 Kasım Cuma günü İstanbul'da İtalya temsilcisi Dinamo Banco di Sardegna Sassari ile karşılaşacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.45'te başlayacak. Gru

Anadolu Efes'e İtalyan konuk
Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 1. tur A Grubu'ndaki 7. hafta maçında 28 Kasım Cuma günü İstanbul'da İtalya temsilcisi Dinamo Banco di Sardegna Sassari ile karşılaşacak.
 
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.45'te başlayacak.
 
Grupta 6. hafta maçlarında Anadolu Efes, Rusya deplasmanında Unics Kazan'a 67-64 mağlup oldu, Dinamo Banco di Sardegna Sassari ise evinde Nizhny Novgorod'a 89-82 kaybetti.
 
İki takım arasında grupta İtalya'da yapılan maçı Anadolu Efes, 82-75'lik skorla kazandı.
 
Puan durumu
 
A Grubu'nda 6. haftanın ardından Anadolu Efes, 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ikinci, Dinamo Banco di Sardegna Sassari ise 1 galibiyet ve 5 yenilgiyle 6. ve son sırada durumda bulunuyor.
 
THY Avrupa Ligi A Grubu'nda 7. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:
 
Takımlar O G M A Y Av. P
1.Real Madrid 6 5 1 524 464 60 11
2.Anadolu Efes 6 4 2 441 422 19 10
3.Zalgiris Kaunas 6 3 3 456 436 20 9
4.Nizhny Novgorod 6 2 4 468 526 -58 8
5.Unics Kazan 6 2 4 447 440 7 8
6.Dinamo Sassari 6 1 5 491 539 -48 7
 
 
Özerhun: "Galibiyetten başka düşüncemiz yok"
 
Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, artık telafisi olmayan maçlara başladıklarını vurgulayarak, "İtalya'da yendiğimiz Sassari'yi Abdi İpekçi'de de mağlup etmekten başka düşüncemiz yok" dedi.
 
Özerhun, kulübün internet sitesine, "Geçtiğimiz hafta ne yazık ki Unics Kazan deplasmanında uzun süre önde götürdüğümüz karşılaşmayı kaybettik. Grubu ilk iki sırada bitirmek anlamında bizim için büyük önem taşıyan bir karşılaşma idi. Artık telafisi olmayan maçlara başlıyoruz. Şimdi Sassari'yi konuk edeceğiz. İtalya'da yendiğimiz Sassari'yi Abdi İpekçi'de de mağlup etmekten başka düşüncemiz yok. Sezon başındaki hedefimiz Top 16'ya ilk iki sıradan yükselmek idi. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için öncelikle Sassari'yi eli boş göndermeliyiz. Gelecek hafta da Zalgiris Kaunas ile deplasmanda mücadele edeceğiz. Bu iki karşılaşmadan istediğimiz sonuçları alırsak ilk tur hedefimize çok yaklaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.
 
Ivkovic: "Hızlı hücum savunmasına çok dikkat etmeliyiz"
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic de rakiplerinin hızlı hücumlarda çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, "Onların en karakteristik özelliği bu ve hızlı hücum savunmasına çok dikkat etmeliyiz" dedi.
 
Sırp teknik adam da maça ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
 
"Avrupa Ligi'nde ilk turda artık elenen takımların belirginleşmeye başladığı noktaya geldik. Ligin son dört haftasına girilirken, evimizde ve deplasmanda ikişer maç yapacağız. Bu hafta Sassari'yi konuk ediyoruz. Bu karşılaşmaya olabildiğince konsantre olmalıyız. Sassari, hızlı hücumlarda çok iyi bir takım. Onların en karakteristik özelliği bu ve hızlı hücum savunmasına çok dikkat etmeliyiz. Ayrıca bireysel olarak çok atletik oyuncuları var. 24 takım içinde altı haftanın sonunda maç başına 12 top çalma ile birinci, hücum ribaundu kategorisinde de maç başına 14 hücum ribaundu ile ikinci durumda bulunuyorlar. Bu yüzden maçı kontrolümüz altına almalıyız. İyi bir maç olacağını ve iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum."
 
Rakamlarla Anadolu Efes
 
THY Avrupa Ligi'nde 1. tur 6. hafta maçlarının ardından, A Grubu'nda Anadolu Efes, 422 sayı ile grubunun en az sayı yiyen takımı oldu. Lacivert-beyazlılar, potasında maç başına gördüğü 70,3 sayı ile 24 takım arasında en az sayı yiyen ikinci takım durumunda bulunuyor.
 
Anadolu Efes, maç başına 3,5 blok ortalaması ile 24 takım arasında en çok blok yapan takımlar sıralamasında beşinci sırada yer alıyor. Lacivert-beyazlılar, maç başına yüzde 45,3 iki sayılık atış denemesi ile de bu kategoride ilk sırada kendisine yer buldu.
 
Geçen hafta Unics Kazan karşısında 3 asist yapan Dontaye Draper, maç başına 4,83 ortalamasıyla, en çok asist üreten oyuncular sıralamasında 10. sırada bulunuyor.
 
İlk 6 haftanın ardından en çok blok yapan oyuncu sıralamasında ise Stephane Lasme, maç başına 1,67 ortalaması ile ikinci sırada yer alıyor. Unics Kazan karşısında iki blok yapan Lasme, Avrupa Ligi kariyerindeki 147. bloğuna ulaşarak, bu organizasyonun tarihinde en çok blok yapan oyuncular sıralamasında ikinciliğini korudu. Lasme, Avrupa Ligi'nde son dört maçında sahadan en az iki blok yaparak ayrıldı.
 
Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, bu sezon 9 farklı oyuncuyu ilk 5'te sahaya sürdü, sadece Stratos Perperoglou 6 karşılaşmada da sahaya ilk 5'te çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler