Ameobi coştu

İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'tan PTT 1. Lig temsilcisi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Shola Ameobi, takımının kaydettiği 4 golden 3'üne imza atarak, şimdiden geçen sezonki başarısının üstüne çıktı. Futbol kariyer

Ameobi coştu
İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'tan PTT 1. Lig temsilcisi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a transfer olan Shola Ameobi, takımının kaydettiği 4 golden 3'üne imza atarak, şimdiden geçen sezonki başarısının üstüne çıktı.
 
Futbol kariyerine 1995'de Newcastle United altyapısında başlayan 33 yaşındaki Nijeryalı golcü, İngiliz ekibinde mücadele ettiği 14 sezonda ligin yanı sıra Fa Cup ve Avrupa kupalarında 384 maçta forma giydi. Bu sürede 71 kez gol sevinci yaşayan Ameobi, 21 asist yaparak takımına katkı sağladı. Nijerya Milli Takımı formasını da 7 kez giyen Ameobi, milli forma altında bir gol kaydederken, bir de asist yaptı.
 
Geçen sezon Newcastle United formasıyla 24 maçta 2 gol atıp, 2 asist yapan Ameobi, sezon başında transfer olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un kaydettiği 4 golün 3'üne imzasını attı. Nijeryalı futbolcu, şimdiden geçen yıl İngiltere'de gösterdiği gol istatistiğinin üstüne çıktı.
 
Gol kralı olmak istiyor ama önce takımın başarısı
 
Takımının gol yollarındaki önemli silahı haline gelen Ameobi, yaptığı açıklamada, Gaziantep ekibine şampiyonluk hedefiyle geldiğini söyledi.
 
Bu hedef doğrultusunda emek verdiğini belirten Ameobi, Türkiye'de ve Gaziantep'te mutlu olduğunu ifade etti.
 
Takımdaki uyumun her geçen gün arttığını dile getiren Nijeryalı golcü, "Her geçen gün daha iyi oyun sergileyen takım haline geliyoruz. Sezonu gol kralı olarak tamamlamak isterim. Ama şimdilik en büyük arzum, taraftarımızı mutlu edecek sonuçlar almak" dedi.
 
Kulübün basın sözcüsü İbrahim Açıkgöz de kadrolarına kattıkları tecrübeli bir golcünün takıma önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi.
 
Takımdaki uyumun artmasıyla Ameobi'nin gerçek performansını yakalayacağını dile getiren Açıkgöz, "Bizim bu futbolcudan beklentimiz büyük. Daha şimdiden gol yollarında etkili olan Ameobi'nin adından sıkça söz ettireceğini düşünüyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler