'Altın çocuk' olimpiyat peşinde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleme kararı verdiği 16 "altın çocuk"tan milli okçu Aybüke Aktuna, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.Milli okçu Aybüke Aktuna, AA'ya yaptığı a

'Altın çocuk' olimpiyat peşinde
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), 2016 Rio Olimpiyatları yolunda destekleme kararı verdiği 16 "altın çocuk"tan milli okçu Aybüke Aktuna, 2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek istediğini söyledi.
Milli okçu Aybüke Aktuna, AA'ya yaptığı açıklamada, cimnastik, yüzme ve voleybolun ardından 11 yaşından beri okçulukla uğraştığını kaydetti.
2005'te başladığı okçulukta 2008'de Gürcistan'da yapılan Gençler Avrupa Kupası'nda üçüncü olan takımda yer aldığını bildiren Aktuna, şöyle konuştu:
"3 yılda önemli bir noktaya ulaşmıştım. Bir yıl sonra ABD'de Dünya dördüncüsü olan ekipte yer aldım. Bunları hayal bile edemiyordum ama başardım. Okçuluk sayesinde Avrupa'da neredeyse görmediğim ülke kalmadı. Şampiyona şampiyona dolaşmak zor olsa da ayrı kültürleri tanımak çok güzel bir duygu. Okçuluğun çok ağır antrenmanları olan bir spor olduğunu kimse bilmez. Yayı her gerdiğinizde bir halterciden daha fazla ağırlık kaldırmış olursunuz. Sürekli yarışmak ve antrenman yapmak için çok dikkatli yaşamak ve bu sporu çok sevmek gerekiyor."
Aktuna, önünde 2016 Rio Olimpiyatı olduğunu belirterek, "2016 Rio Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum, bunu başarıp Rio'da da en iyi şekilde mücadele edeceğim" dedi.
İzmir'in Türk okçuluğunun en önemli merkezi olduğunu, kulübü İzmir Büyükşehir Belediyespor'un da buna çok büyük katkı verdiğini dile getiren Aktuna, "Cumhur Yavaş ve Esen Dönmez gibi kariyerli antrenörlere sahibiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu spora sürekli yatırım yapıyor. Başarıyı getiren faktörlerin hepsinin bir arada olması da son dönemdeki uluslararası derecelerin İzmir'e gelmesini sağlıyor" diye konuştu.
Dünya sıralamasında 71. sıraya kadar yükselme başarısı gösteren Aybüke Aktuna, sıralamada halen 88. durumda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler