Altın alacaklar dikkat!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik bugün düzenlediği basın toplantısında, "Uzun çalışmalar sonucu bugün itibarıyla 249 işçinin çalıştığı darphanedeki grev sonlandırılmış bulunmaktadır. Uzlaşma sağlandı" dedi.Basın-İş Sendikası, İstanbul'da bulunan Hazine'ye bağlı

Altın alacaklar dikkat!

Çalışma Bakanı Faruk Çelik bugün düzenlediği basın toplantısında, "Uzun çalışmalar sonucu bugün itibarıyla 249 işçinin çalıştığı darphanedeki grev sonlandırılmış bulunmaktadır. Uzlaşma sağlandı" dedi.

Basın-İş Sendikası, İstanbul'da bulunan Hazine'ye bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde aldığı grev kararını 8 Temmuz'da uygulamaya başlamıştı. Önceleri 100 dolar civarında seyreden 1 kilo çeyrek altında işçilik ücretleri grev kararının ardından 6,500 dolara kadar çıkmış ve altın fiyatları da yükselişe geçmişti.

Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, grevin bitmesinin psikolojik olarak altın fiyatlarını bir miktar aşağı çekeceğini belirterek, "Altın fiyatının yüksek olması, okulların açılmasıyla sünnet düğünlerinin sora ermesi ve düğünlere de ara verilmiş olması talebi zaten biraz zayıflatmış durumda. Hatta fiyatlar gerileyecek diye bir miktar altın satışlarının da olduğunu görüyoruz son 3-4 gündür. Ancak çeyrek altının 146 TL olan mevcut fiyatı, 141-142 TL'ye doğru psikolojik olarak gerileyebilir" dedi.

Darphane'de son bir aylık süreçte Cumhuriyet altını çeşidi olarak basılması için bekleyen altın miktarının 16 tona ulaştığını söyleyen Yıldırımtürk, "Ancak bu ürünlerin piyasaya çıkması  10 gün sürer" diyerek, Fed kararları çerçevesinde 24 ayar altının gram fiyatının da 80 TL seviyelerine inmesi halinde çeyrek altın fiyatının 135 TL'ye kadar gerileyebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor