Alp "Gökhan Zan kararı hukuk cinayetidir

 TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Trabzonlu eski üyesi Yusuf Reha Alp, TFF ve hukuk kurullarının aldığı Gökhan Zan kararının hukuk katliamı olduğunu belirtirken, “Trabzonspor’un şike nedeniyle 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cezası kesinleşen

Alp "Gökhan Zan kararı hukuk cinayetidir

 

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Trabzonlu eski üyesi Yusuf Reha Alp, TFF ve hukuk kurullarının aldığı Gökhan Zan kararının hukuk katliamı olduğunu belirtirken, “Trabzonspor’un şike nedeniyle 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cezası kesinleşen üç kişi hakkında yaptığı yeniden yargılanma itirazını neden reddettiniz” dedi.

 TALİMATNAMEYE AYKIRI

PFDK eski üyesi Yusuf Reha Alp, Galatasaraylı Gökhan Zan’a gördüğü kırmızı kart nedeniyle verilen cezanın ikinci bir kez görüşülerek ertelenmesinin Futbol Disiplin Talimatnamesi’ne aykırı olduğunu belirterek, “Verilen karar hakemin kararını ortadan kaldırmaktır. Kuralları ihlal etmektir. Ayrıca verilmiş bir kararı itiraz nedeniyle yeniden yargılıyorlar” diye konuştu.

SAÇMA KARARLAR

Alp, “Bunu “yargılamanın iadesi” yoluna gidilecek kadar önemli bir durum olarak gören Hukuk Kurulu, neden İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Samet Güzel, Şükrü Ongan ve Ümit Aydın hakkında verdiği “Hükmün Açıklanmasını Geri Bırakılması” kararını onamasını yargılamanın iadesi saymıyor ve Trabzonspor’un başvurusunu reddediyor? Bunu kayda değer bulmayan Federasyon’un kurulları, her nedense söz konusu başka kararlar olunca çok saçma kararlara imza atmaya devam ediyorlar” dedi.

MANTIKLI İZAHINI YAPIN

“Kesinleşmiş bir mahkeme kararını yargılamanın iadesi sebebi saymayan Hukuk Kurulu, nasıl oluyor da Gökhan Zan kararında Disiplin Talimatı’nın ihlal edildiği iddiasını yargılamanın iadesi sayıyor, mantıklı bir izahını yapsınlar da öğrenelim” diyen Alp, sözlerini şöyle tamamladı, “Kaldı ki aynı hukuk kurulu daha önce verilmiş bire bir aynı olan Nurullah Sağlam kararında kılını bile kıpırdatmadı. Hukuk Kurulu, önce bu iki kararı kamuoyu önünde anlatmalı.”

Kaynak İlkhaber

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor