Alp" CAS için henüz erken

 PFDK 'daki görevinden istifa eden Trabzonlu üye Avukat Yusuf Reha Alp şike davası ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptıAlp UEFA'nın karar vermesini bekledikten sonra CAS'a gidilmesi gerektiğini söyledi.Trabzonspor'u CAS konusunda uyaran Alp " PFDK k

Alp" CAS için henüz erken

 PFDK 'daki görevinden istifa eden Trabzonlu üye Avukat Yusuf Reha Alp şike davası ile ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı

Alp UEFA'nın karar vermesini bekledikten sonra CAS'a gidilmesi gerektiğini söyledi.

Trabzonspor'u CAS konusunda uyaran Alp " PFDK kararları biliyorsunuz nihai kararlar değil. Tahkim kurulu, PFDK kararlarının temyiz mercii. Yani yanlış, haksız ve hukuka aykırı gördüğünüz PFDK kararlarını denetleyen bir üst kurum var.

Buraya gerekli itirazların, hakkının yenildiğine inanılan kulüp tarafından yapılmış olması gerekiyor. Şayet PFDK üyelerinin cezai sorumluluğu olduğunu düşünürsek, bu kararlara karşı gerekli itirazları yapmayan kulüp avukatlarının da sorumlu olduğunu düşünmemiz gerekiyor. PFDK kararları suç ise, bunlara itiraz etmeyen kulüpler de bu suçun ortağı mı?

CAS’a başvurabilmeniz için ortada UEFA ile ilgili bir ihtilafın olması gerekiyor. Trabzonspor’un UEFA ile ilgili yaşadığı bir sıkıntı henüz yok. Tam tersine adamlar, o senenin şampiyonu olarak gittiğin Şampiyonlar Ligi’nin tüm kazanımlarını sana aktarmışlar.

 

UEFA’nın şike dosyası ile ilgili vereceği karardan sonra bu konuları yeniden konuşmamız gerekebilir. Kaldı ki, UEFA hiçbir ülkenin iç işlerine karışıp, ‘şunu şampiyon yap’, ‘şundan şampiyonluğu al’ falan da diyemez. Böyle bir yetkisi yok. Trabzonspor’un derdi Türkiye Futbol Federasyonu ile. Şayet Yargıtay, en azından şike ile ilgili verilen cezayı onarsa, Trabzonspor bu defa dönüp yeniden dosyanın PFDK’ya sevkini talep edebilir

 Çünkü ceza yargılamasında şüphe sanığın lehine yorumlanırken, disiplin yargılamasında şüphe sanığın aleyhine bir durumdur .Gerçi bu noktada Trabzonspor’un avukatları bu şekilde düşünmüyorlar.

Disiplin yargılamamasında da “kesin kanaat” arıyorlar, ama bana göre bu yanlış bir hukuki yorum. Yani, eğer Yargıtay şike ile ilgili kararı onarsa, artık ortada kesinleşmiş bir şike eylemi olacağından Trabzonspor yeniden yargılama talep edebilir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor