Almanya'dan Trabzonspor'a izin

 Yurt dışı hazırlık kampının ikinci bölümü için dün gece Almanya’nın Münih kentine gelen Trabzonspor, bu ülkede yapacağı üç hazırlık maçının da seyircili oynanması için Almanya Futbol Federasyonu’ndan izin aldı. Organizatörlerin tüm güvenceleri vermesi üz

Almanya'dan Trabzonspor'a izin

 

Yurt dışı hazırlık kampının ikinci bölümü için dün gece Almanya’nın Münih kentine gelen Trabzonspor, bu ülkede yapacağı üç hazırlık maçının da seyircili oynanması için Almanya Futbol Federasyonu’ndan izin aldı. Organizatörlerin tüm güvenceleri vermesi üzerine Alman federasyonundan seyircili oynama izninin çıktığı ifade edildi.

 

8-22 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’nın Tegelen ve Vaals kasabalarında ilk etap yurtdışı hazırlık kampını gerçekleştiren bordo-mavililer, ilk iki maçını Almanya’nın Krefeld kentinde oynamıştı.

 

Almanya Futbol Federasyonu’nun Türk seyircilerin maçlarda çıkardığı olaylar nedeniyle Türk takımlarının hazırlık maçlarını yasaklamasının ardından, devlet yetkililerinin de araya girmesiyle Trabzonspor seyircisiz oynama izni almış, Krefeld’de seyircisiz oynanan maçlarda KFC Uerdingen ile 1-1 berabere kalmış, Willem II’yi de 4-1 mağlup etmişti. İkinci etap kampı için Münih’e gelen bordo – mavililer, seyircisiz oynama yasağı nedeniyle maçlarını ya Almanya sınırları içinde seyircisiz olarak ya da Avusturya’da taraftarının önünde oynamayı planlıyordu. 

 

Ancak organizatörlerin yaptığı girişimler sonucunda Trabzonspor’un 29 Temmuz, 2 ve 4 Ağustos’ta oynayacağı maçlar Almanya sınırları içinde seyircili olarak gerçekleştirilecek. Almanya Futbol Federasyonu’nun istediği tüm güvencelerin organizatörler tarafından verilmesinin ardından Trabzonspor’a seyircili oynama izninin çıktığı ifade edildi. 

 

Buna göre Trabzonspor, 29 Temmuz Pazar günü FC Südtirol, 02 Ağustos Perşembe Greuther Fürth ve 4 Ağustos Cumartesi Queens Park Rangers maçlarını seyircili olarak yapacak. Maçların stadlarının daha sonra açıklanacağı ifade edilirken, Alman Federasyonu’nun ilk maçlarda olay çıkması halinde diğer maçları yine seyircisiz oynatacağı uyarısında bulunduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler