Almanya Süper Kupası sahibini buldu

Geçtiğimiz sezon fırtına gibi esen Bayern Münih, Jupp Heynckes yönetiminde Borissia Dortmun'u geride bırakarak Almanya Süper Kupası, Almanya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. Ayrıca Stuttgart'ı finalde devirerek Almanya Kupası'nı da müzesine g

Almanya Süper Kupası sahibini buldu

Geçtiğimiz sezon fırtına gibi esen Bayern Münih, Jupp Heynckes yönetiminde Borissia Dortmun'u geride bırakarak Almanya Süper Kupası, Almanya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşmıştı. Ayrıca Stuttgart'ı finalde devirerek Almanya Kupası'nı da müzesine götüren Bayern, sezonu 4 kupayla tamamlamıştı.

Heynckes'in görevi bırakmasıyla Guardiola'yı takımın başına getiren Bayer Münih ile ligi ikinci sırada tamamlayan Borissia Dortmund, Almanya Süper Kupası'nda karşı karşıya geldiler.

Dortmund'a milli futbolcumuz Nuri Şahin, 11'de maça başlayıp 90 dakika sahada kalırken, Türk asıllı İlkay Gündoğan, 88 dakika görev yaptı. Bayern'de ise Dortmund'dan transfer edilen Götze ve Ribery sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.
Borissia Dortmund, son 5 maçtır yenemediği Bayern Münih karşısında Reus (2), van Buyten (k.k.) ve İlkay'ın attığı gollerle 4-2 kazandı ve sezonu kupayla açtı. Bayern Münih'in golleri ise Robben'den geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler