Alman Milli takımında 8 Türk var!

Almanya'da 24 - 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan elit turda U17 milli takım teknik direktörü Steffen Freund'un belirlediği 22 kişilik kadroya, defans oyuncuları Kaan Ayhan (Schalke 04), Koray Günter (Borussia Dortmund), Koray Kaçınoğlu (Duisbu

Alman Milli takımında 8 Türk var!

Almanya'da 24 - 29 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan elit turda U17 milli takım teknik direktörü Steffen Freund'un belirlediği 22 kişilik kadroya, defans oyuncuları Kaan Ayhan (Schalke 04), Koray Günter (Borussia Dortmund), Koray Kaçınoğlu (Duisburg), orta saha oyuncuları Levent Ayçiçek (Werder Bremen), Emre Can (Bayern Münih), Robin Yalçın (Stuttgart) ve hücum oyuncuları Okan Aydın (Bayer Leverkusen) ile Samed Yalçın (Bayer Leverkusen) da çağrıldı. Alman U17 milli takımının kaptanlığını da Türk kökenli Emre Can yapıyor. 

Freund ayırca, bu kadroya ek olarak çağrılabilecek listede, Hoffenheim takımından İlkay Durmuş, Schalke 04'ten Kadir Gökyar ve Stuttgart'tan Timo Çeçen'i de bulunduruyor.

Freund, Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) internet sayfasına yaptığı açıklamada, Emre'nın takımın başı olduğunu belirterek, Emre'nin, sportif kalitesini her zaman gösterdiğini, takımına liderlik yapmaya çalıştığını, takımın da kendisini kabullendiğini ifade etti.

Elit turda karşılaşacakları takımları yakından izlediklerini kaydeden Freund, turnuvada Türkiye, Ukrayna ve İsviçre gibi güçlü takımlarla karşılaşacaklarını ancak takımın bu maçları kazanabilecek güçte ve isteğe sahip olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Almanya, 4. Grupta 24 Mart Perşembe günü Krefeld kentindeki Grotenburg Stadı'nda Türkiye ile karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler