Ali Sürmen'den önemli açıklamalar

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu başkanı Av Ali Sürmen haber61 TV’de KadirCan’ın hazırlayıp sunduğu ve haber61 net Genel koordinatörü Orhan Çavuşoğlu’nun daimi yorumcu olduğu ‘Kısa Pas ‘adlı spor programında önemli açıklamalar yaptı Divan Başkanı Sürmen

Ali Sürmen'den önemli açıklamalar

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu başkanı Av Ali Sürmen haber61 TV’de KadirCan’ın hazırlayıp sunduğu ve haber61 net Genel koordinatörü Orhan Çavuşoğlu’nun daimi yorumcu olduğu ‘Kısa Pas ‘adlı spor programında önemli açıklamalar yaptı

Divan Başkanı Sürmen canlı olarak her Salı günü saat 15 00 da yayınlanan Kısa Pas’ta Trabzonspor’un yapacağı kongnre ile igili bilinmeyenlere açıklık getirdi. Divan başkanı Sürmen Yönetimi daha Yargıtay kararından çok daha önce kongreye gitmeye davet ettiklerini belirterek” . Kulüp yöneticilerine düşen görev kulübü  tartışma ortamından çıkartmaktır. Tartışma ortamında tutmak doğru bir davranışı değildir. Bakın Yönetimi eleştirebilirsiniz.Ancak hakaret edemezsiniz.  Trabzonspor eski başkanı da olsa kimseye hakaret izin vermeyeceğiz. Eski başkana da  şuanki başkanına da kimse hakaret edemez.Eleştiri yapabilir ancak hakaret aşağılama olmaz .

Kulübün geçmişinde hatalar var. Bunu ne zaman anlıyorsunuz Divan başkanı olunca anlıyorsunuz. Eski başkanlarla asbaşkanlarla oturuyorsunuz konuşuyorsunuz. Konuşurken bir bakıyorsunuz ki bilmediğiniz kırgınlıklar günyüzüne çıkıyor. Hatalar olmasa bu kaosu yaşamazdık.

Şuanda mahkemenin verdiği karar hukukçu olarak tanımı şu. 6 aylık süreyi 2 yıla çıkarmanızı iptal ediyorum. İkincisi ise burada kongre iptali yok Yönetimin görev süresi ile ilgili iptali var. Yani Kongre değil sadece e yönetimin görev süresi iptal edilmiştir.

Bizim mecburi yapmamız gereken şuan olağan gene kurul var. Biz olağanüstü genel kurul yaparsak olağan genel kurulda yapmamız gerekiyor.

24 Ekimde Kadir Özcan Tesislerinde Divan Genel kurul toplantısı yaptık. Toplantı da isterdim ki şunu sorsunlar. Yönetim Kongre kararı aldı.kongrenin 19 Mayıs Spor salonunda yapılmasını kararlaştırdı  Bin kişilik 19 Mayıs Spor Salonunda nasıl kongre yapacağız. Kongrede  9973 kişi oy kullanacak. Bu kadar insan 1000 kişilik salona nasıl sığar.Sandıkları nereye koyacaksanız.  Lütfen gibin başkanla bunu konuşun diye bir soru beklerdim. Olmadı Bakın ben bizim daha önce yaptığımız seçimli divan kongresinde bunu yaptım.  Kongreyi küçük salonda yapacaktık. 1100 e yakın üyemiz vardı . Gittim dönemin Divan Başkanlık Kurulu başkanı Ali Özbak ile konuştum. O da hak verdi salonunu yerini değişti .Kongre KTÜ’yde büyük salona alındı ve mükemmel bir kongre yaptık.

Yani bunu değiştirecek olanlar yönetime talip olan adaylardır. Onlar bu soruyu sormalıydılar. Ama kimseden ses çıkmıyor. Ben o toplantıda hayal kırıklığı yaşadım ve bir karar verdim. Dedim ki yönetim kurulu diğer kurullar eski başkanlar eski asbaşkanlar ile en kısa zamanda toplantı yapacağım. Pazar günü yönetimimle istişareyi kurdum ve toplantıyı yaptım. Benim derdim bu yönetim gitsin diğeri gelsin değil. Trabzonspor ekonomik sorunlarını çözecek bir yönetim gelsin. Mevcut yönetim toplumu  ikna edebilirse kongrede yeterli oyu alırsa görevde  kalsın.

Bizim tüzüğümüzün onaylanmamasının sebebi divan kurulunda verilen aşırı yetkilerdir. Diğer kulüplerin tüzüklerinde bu kadar yetki yoktur. Mesele yetki meselesi değil saygı meselesidir. Eğer siz saygınlığı koruyamasanız işte o zaman o kurum başkanının da yetkisi olmaz. Bana deniliyorki “Siz divan başkanısınız bir şey diyin”. Ali Sürmen eksik yapıyorsa yanlış yapıyorsa veya camianın beklentilerine cevap vermiyorsa eleştiren yüzde yüz haklıdır. Galatasaray ve Beşiktaş’ın tüzüğüne de bakın aynı bizimkindekiler gibi cümleler yazar.

Bizim sorunlarımız kurumsal. Benim de tek derdim derdim “Divan başkanlığım sürecinde kulübe kurumsal bir katkı sağlayabilir miyim”. Kurumsal katkıyı sağlamak zorundayız. Sayın Hacıosmanoğlu’yla da biz bir araya geliyoruz. Diğer kulüplere karşı güç gösterisi sergileyen bir gösterimiz yok. Bu görselliktir. Bu görselliğin sağlanması gerekiyor. Divan başkanı olarak yönetimin icraatini beğenmeyebilirim.

Ben adil olmak zorundayım. Benim çevremden bile bana kırılanlar var. Ben yönetimle kişisel kavga değil, Trabzonspor’un menfaatlerinin kavgasını yaparım. Ben basından da şikayetçiyim. Benim hakemlerle ilgili demeçlerim var. Yazılmıyor.Bakın ben bir genel kurulda Divan başkanı olarak Yönetim Kurulunu Kongre yapmaya davet ettim.Hiç bir basın mensubu yazmadı. Sanki  bugüne kadar Divan başkanları her gün mevcut yönetimi Kongre  kararı almaya davet etmiş gibi basın umursamadı Bu bilye yazılmadı .

Bu kongre kavgasız mahkemesiz tartışmasız bitmeli. Ben bunun böyle bitmesi için elimden geçeni yapacağım. Trabzonspor’u seven aşık herkesin etrafındakine uyarması lazım.Orada kim aşağılayıcı söz kullanırsa ben ona oy veremem! Diyecek. Kol kola gireceğiz geçmişi sileceğiz. Buna varsak Trabzonspor kurtulur. Ben kimseyi ayırt etmiyorum. Sınırı bu kongrede koyacağız. Kimse çilmişse profesyonelleşmeyi sağlasın ağzına fermuar çeksin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler