Ali Sürmen: Oylarınıza talibim

Trabzonspor’un 14 Şubat 2015 günü yapılacak olan Divan Başkanlığı seçimleri öncesinde Başkan adaylarından Avukat Ali Sürmen basınla bir araya geldi.Zorlu Grand Otelde yapılan basın toplantısında 3 yıl önce Divan Başkanı Ali Özbak’ın “son kez aday oluyorum

Ali Sürmen: Oylarınıza talibim

Trabzonspor’un 14 Şubat 2015 günü yapılacak olan Divan Başkanlığı seçimleri öncesinde Başkan adaylarından Avukat Ali Sürmen basınla bir araya geldi.

Zorlu Grand Otelde yapılan basın toplantısında 3 yıl önce Divan Başkanı Ali Özbak’ın “son kez aday oluyorum” dedikten sonra Trabzonspor Divan Başkanlığı için başka aday çıkmadığını ve Ali Özbak’ın 25 Ekim 2014’de yapılan Divan Genel Kurulunda aday olmayacağını açıklaması ile kendisinin adaylık sürecinin başladığını belirtti.

1544f70704395559dab382d0a2d36b56.jpgAli Sürmen açıklamalarını şöyle sürdürdü;

Esasen Özellikle son 3 yılda yaşanan

1 -Usule aykırı tüzük tadilatı ile yönetimin süresinin 2,5 yıla çıkarılmasında Divan Başkanlık Kurulunun etkin rol oynaması,

2 -Trabzonspor eski başkanları hakkında mevcut yönetimin olumsuz şikayet ve sözlerine rağmen Divan Başkanlık Kurulunun Trabzonspor kamuoyunu tatmin eden açıklamalarda bulunmaması,

3 -Tüzüğe aykırı üye kaydı yapılmasında Divan Başkanlık Kurulunun resmi yazı ile yönetime uygun görüş bildirmesi,

4 -Trabzonspor’un mali ve idari durumundaki hızlı kötüleşmeye rağmen Divan Başkanlık Kurulundan beklenen uyarıcı ve çözüm üretici beyanlarda bulunmaması,

Bu gelişmeler Divan Başkanlık kurulunun kendisinden beklenen sorumlulukta davranmadığını göstermiştir.

Üstelik sorumluluk alamayan Divan Başkanlık Kurulunun tepkilere karşı verdiği “tüzükte yetkimiz yok” yanıtı, Divan Başkanlık kuruluna karşı güvensizliği artırmıştır.

Spor dünyasında  Divan Başkanlık kuruluna  yüklenen görev, idari, hukuki ve mali yönden iç denetim yapıp tavsiyelerde bulunması ve de sosyal olgu olarakta abilik görevi, yapmaktır.

Tüm Trabzonspor camiasının yorum yapabildiği bu konularda Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanının abilik makamına uygun açıklamalar yapması için tüzüğe bir şey yazılmasına gerek var mıdır?

Divan üyelerinin takdiriyle seçildiğimizde;

Trabzonspor’un henüz onaylanmamış tüzüğünü yeniden yazılması için tüzük komisyonu Tüzük Komisyonu oluşturulup, hazırlanacak yeni tüzük yönetime sunulacaktır.

Trabzonspor Yönetiminin de davet edileceği camianın sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantılar sürekli olarak düzenlenecek, Trabzonspor’umuzun mali ve idari aksaklıkları belirlendikten sonra yeni ve kalaycı çözümler üretilecek, yönetim kurulu ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Trabzonspor’umuza hizmet etmiş veya etmekte olan kişi ve kurumlara karşı kimden saldırı gelirse gelsin, hatalı tarafın hataları Trabzonspor camiası ile paylaşılacaktır.

Kişilerin şu ya da bu grubun veya yönetimin görüşü, Trabzonspor menfaatlerine aykırı ise ben ve arkadaşlarımın görüşü Trabzonspor camiasının beklentisinin yanında olacaktır.  İcraatlarımız ve söylemlerimiz kurumun saygınlığına ve tarafsızlığına uygun olacaktır.

Bu ilkeler doğrultusunda çalışmak üzere Trabzonspor Divan Kurulu üyelerine güvenoyuna talibiz.

"HACIOSMANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

Ali Sürmen, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü dile getirerek, "Diğer başkanları aradığım gibi Trabzonspor'un mevcut başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile de görüştüm. Görüşmemiz çok iyi geçti. Herhangi bir hadise olmadı. Yapılan yanlışlıkları kendisine aktardım. O da transfer dönemiyle ilgili bizlere görüşlerini belirtti. Seçimle ilgili olarak ise bize sadece yönetim olarak herkese eşit mesafede bulunduklarını belirtti" dedi.

TRABZONSPRO’UN DEĞERLERİ RENCİDE EDİLDİ

Ali Sürmen adayların birleşmesi ile ilgili sorulan bir soru üzerine “Trabzonspor’un değerleri adaylık sürecinde bizim tarafımızdan değil ama diğer taraftan kullanılarak rencide edildiğini görüyoruz. Şu isimler birleştirilsin bu isimle birleştirilsin diye zikredilen Trabzonspor’un çok değerli eski başkanları ve bazı abilerimiz, ben adaylık sürecini başlatma döneminde ve aday olmadan önce, nabız yokladığım dönemlerde bu abilerimizle bu konu konuşulmuştur ve kendileri asla aday olmayacaklarını söylemişlerdi. Fakat Sayın Nadir Saral adayım dedikten sonra benim karşımda onun listesindekiler açık konuşuyorum Divan Kurulunun araçlarıdır. Tekrar aynı isimleri telaffuz etmeye başladılar. Oysa o abilerimiz tekrar gittiklerinde de hayır asla aday değiliz dediler. Bu konuda maalesef sayın Nadir Saral ve ekibi spekülasyon yapıyor. Birleşme konusunda kendisinin hazır olduğunu ama birleşmenin olmadığı imajını vermeye çalışıyor. Ama siz değerli basın mensupları bu isimleri geçen abilerimize telefon açıpta böyle bir şey var mı diye sorsaydınız. Bu soruyu bize değil keşke onlara sorsaydınız. Göreceksiniz ki isimlerinin telaffuz edilmesinden ne kadar rencide olduklarını size anlatacaklardı. Bu benim anlattıklarımı da size anlatacaklardı. Elbette yarışın tek liste ile yapılması kabul edilir ve doğru olandır. Ama az önce anlattığım gibi tüm Trabzonspor’un eski başkanlarına, eski Asbaşkanlarına, Trabzonspor ile ilgilenen camiaya ve sosyal medya üzerinden Trabzonspor taraftarının nabzını aldıktan sonra aday olan benim karşıma Divan Kurulu bizim geleneğimizdir, biz yönetici olan birini başkan yaparız diyen esasen Divan kurulu üyelerin iradesine saygısızlık yapmıştır. Çünkü Divan Kurulu üyeleri Divan Kurulu Başkanlığına kendi içinizden yönetici çıkarın diye yetki vermemiş. O yetki sandıkta belirlenir.  Şimdi burada birleşin cümlesi Sayın Nadir Saral ile benim aramda Hangimizin birleşmesi ise onun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor