Ali Özbak''tan TFF'ye tepki

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun 58'inci maddeyi bölüp, parçalayıp 3 Temmuz şike olayına uyarlamakla kalmadığını, Futbol Disiplin Talimatnamesine yeni bir evlat kazandırdığını söyled

Ali Özbak''tan TFF'ye tepki

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun 58'inci maddeyi bölüp, parçalayıp 3 Temmuz şike olayına uyarlamakla kalmadığını, Futbol Disiplin Talimatnamesine yeni bir evlat kazandırdığını söyledi.

 

Özbak, yaptığı yazılı açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun 58'inci maddeyi değiştirmesine tepki göstererek, ''58. maddeyi bölüp, parçalayıp 3 Temmuz şike olayına uyarlamakla kalmadı, Futbol Disiplin Talimatnamesine yeni bir evlat kazandırdı. Bu alışılmışların dışında ve sinsice kazandırılmış bir evlat oldu. Bu evladın ismi Futbol Disiplin Talimatnamesinin, nüfus kütüğünün 105. maddesine kaydedildi. Dilerim ki ileriye dönük Türk futboluna yeni yeni evlatlar kazandırmaz'' ifadelerini kullandı.

 

Uyarı, kınama ve hak mahrumiyeti gibi cezaların dışındakilerin ertelenebileceğini kaydeden Özbak, şöyle devam etti:

 

''En az bir yıl, en fazla iki yıl süreyle ertelenebiliyor. Yani bundan böyle yukarıda bahsedilen o soyut cezaların dışında futbol adına ve sonuca varmak için ne alır, ne satarsanız satın, sat sat, al al dur. Ancak yaşam kaynağı mutlak suretle gücün hukuk üstünlüğüne dayanır olmalıdır. Bunun adına da halk tabiriyle Ali Yazar, Veli bozar derler. Eğer siz akşam karanlığında bu talimatları değiştirme gibi bir yetkiye TFF yönetimi olarak sahipseniz, bundan böyle vay gelsin bu Türk futbolunun başına. Balans ayarı, ancak bu yetkinin TFF Yönetiminden alınarak, TFF Genel Kuruluna verilmekten geçer. Doğru olan da budur, bizden söylemesi.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler