Alanzinho'dan açıklamalar

Futboluyla büyüleyen, esprileriyle bulunduğu ortama neşe katan, gülümsemesiyle bir futbolcudan çok 'şirinlik abidesi'ne dönüşen Trabzonspor'un süper bücürü Alanzinho, Fotomaç'a açıklamalarda bulundu. Şu an sadece Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya odaklandı

Alanzinho'dan açıklamalar

Futboluyla büyüleyen, esprileriyle bulunduğu ortama neşe katan, gülümsemesiyle bir futbolcudan çok 'şirinlik abidesi'ne dönüşen Trabzonspor'un süper bücürü Alanzinho, Fotomaç'a açıklamalarda bulundu. Şu an sadece Avrupa Ligi'nde gruplara kalmaya odaklandıklarını söyleyen sambacı; kaçan şampiyonluk, şike soruşturması ve elendikleri Benfica maçlarıyla ilgili de konuştu.

AVRUPA'DA MUTLAKA OLMALIYIZ

BU sezon ne pahasına olursa olsun Avrupa'da yola devam etmeleri gerektiğini dile getiren Alanzinho, "İki sezondur güçlü rakipler çektik. Ama kimse çıkıp da Trabzonspor'a 'ezilerek elendi' diyemez. Ne Liverpool, ne de Benfica bizi rahat geçebildi. Oynadığımız futbolla Avrupa arenasında mutlaka yer almamız gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

HAKEMLER RESMEN BİZİ YAKTI

Şampiyonlar Ligi'nde elendikleri Benfica maçlarında hakemlerin yanlış kararlarla kendilerini yaktığını kaydeden Alanzinho, "Resmen üç golümüz verilmedi. Adrian'a saçma bir kırmızı kart çıkartıldı.

Hakemlerle ilgili üzerimizdeki şanssızlığı geçen sezonun başından beri atamadık" diye konuştu.

"AVANTAJLI DÖNMEMİZ GEREKİYOR"

ATHLETİC Bilbao ile perşembe günü oynayacağımız maçtan avantajlı bir skorla dönmeliyiz. Benfica maçındaki hataları tekrarlamazsak, tur için istediğimiz skoru alacağımızı düşünüyorum" diyen Trabzonspor'un yıldız ismi, ligin geç başlamasının futbolcular üzerindeki motivasyonu düşürdüğünü de dile getirdi.

ŞAMPİYONLUĞU HAK ETMİŞTİK

TÜRK futbolunu sarsan şike soruşturması hakkında yorum yapmaktan kaçınan Alanzinho, "O konu yasal bir süreçten geçiyor. Yöneticilerimiz mutlaka takipçisi olacaktır. Suçlular da adalet nezdinde cezalarını bulacaktır. Ben şu anda sadece futbolu düşünüyorum" açıklamasını yaptı. Brezilyalı oyuncu, geçen sezon averajla kaçan şampiyonlukla ilgili ise "Şampiyonluk bizim hakkımızdı" derken "Bizimkisi kesinlikle şaibesiz olurdu. Neyse artık yeni sezon başlıyor. Umarım bu sezon hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşırız" dedi.

 

Henrique güç kattı

TAKIMA yeni transfer olan vatandaşı Paulo Henrique ile kısa sürede iyi arkadaşlık kurduklarını ifade eden Alanzinho, "Henrique, Belçika'da kalitesini kanıtlamış bir futbolcu. Hazırlık maçları ve Benfica ile oynadığımız karşılaşmalarda da kalitesini ortaya koydu. Trabzonspor'a bu yıl çok şey katacağını düşünüyorum" dedi. Henrique'yi diğer forvetlerden ayıran özelliğin fizik gücü ve sürati olduğunu kaydeden Alanzinho, arkadaşı için "Bu yıl Süper Lig'de çok can yakabilir" diye konuştu.

Kalemiz kaliteli

TRABZONSPOR'da en güvendiği mevkinin kale olduğunu ifade eden Alanzinho, "Geçen sezon ligin en az gol yiyen takımıydık. Onur muhteşem maçlar çıkarıyordu ama şanssız bir sakatlık yaşadı. O an herkes korkmuştu ama biz Tolga'yı tanıyorduk. Kaleye Tolga geçti ve hiçbir değişiklik olmadı" ifadesini kullandı.

Kendi tercihiydi

JAJA'nın Türkiye'ye gelmiş en kaliteli oyunculardan biri olduğunu ifade eden Alanzinho, "Bazen kanlar uyuşmuyor. Trabzonspor ile Jaja arasında da bu oldu. Tercihini yaptı ve kendi yol haritasını çizdi" şeklinde konuştu. Alanzinho, performansıyla kulübün efsaneleri arasına girmek istediğini de ifade etti.

Jaja'yı özledim

ALANZİNHO, geçen sezon Trabzonspor'da oynayan yakın arkadaşı Jaja'yı çok özlediğini söyledi. Hem saha içinde, hem de saha dışında çok iyi anlaştığı bir arkadaşını kaybettiğini ifade eden sambacı, "Her şeyimi paylaştığım bir arkadaşımdı. Hâlâ irtibat halindeyiz ve o irtibatı kaybetmemeye çalışıyoruz" dedi.

Güneş faktörü...

BORDO-mavili camianın, en büyük şansının Şenol Güneş olduğunu ifade eden Alanzinho, "Onu tanıdığıma çok memnunum. Futbolcusunun her sorununu çözmeye çalışıyor" dedi. Arkadaşlığın Güneş, sayesinde üst seviyede olduğunu belirten Alan, "Böyle arkadaşlık ortamı bulunmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor