Alanzinho açık konuştu

Trabzonspor'da sezon başında adı gönderilecek oyuncular listesinde ilk sırada bulunan ancak gösterdiği performansla takımda kalmayı garantileyen Brezilyalı yıldız Alanzinho, "Kulübümüzün ve hocamızın bana duyduğu güvenin hiç sarsılmaması ayağa kalkmamdaki

Alanzinho açık konuştu

Trabzonspor'da sezon başında adı gönderilecek oyuncular listesinde ilk sırada bulunan ancak gösterdiği performansla takımda kalmayı garantileyen Brezilyalı yıldız Alanzinho, "Kulübümüzün ve hocamızın bana duyduğu güvenin hiç sarsılmaması ayağa kalkmamdaki en büyük faktör oldu" dedi. 

2008–2009 sezonunun dev arasında Norveç'in Stebaek Kulübü'nden 3.9 milyon euro bonservis bedeliyle alınan Alan Carlos Gomes da Costa, ya da bilinen adıyla Alanzinho, bu sezon ortasında da 2014'e kadar sözleşme uzattı.
 
Ancak orta sahaya Soner ve Yasin'in transfer edilmesi, kiralık olarak forma giydiği Gaziantepspor'dan dönen Sapara'nın kamptaki performansı, orta sahada Adrian ve Colman gibi yabancıların da bulunması, taraftarın sevgilisi olan Alanzinho'yu bir anda gözden düşürdü. 
 
KİRAYA VERİLECEKLER ARASINDAYDI 
Özellikle Hollanda'daki ilk hazırlık döneminde adı kiralık olarak verilecek futbolcular listesinde en üst sıraya yazılan Alanzinho, Trabzonspor'a geldiği günden bu yana yaptığı gibi hiç sorun çıkarmadı ve elinden gelenin en iyisini ortaya koymayı çalıştı. Almanya'daki ikinci hazırlık dönemi ise Brezilyalı futbolcunun yeniden yükselişe geçtiği ve 'ben de varım' dediği dönem oldu. 
 
KAMPIN GOLCÜSÜYDÜ 
Bordo mavili takımın hazırlık kampında yaptığı 7 hazırlık maçında attığı 3 golle kampın en golcü oyuncusu ünvanını kazanan Alanzinho, ligde oynanan Sanica Boru Elazığspor maçındaki harika performansıyla da takımda kalmayı garantilemiş oldu. Bordo mavili taraftarlar da Alanzinho'yu Ağustos ayının en iyi futbolcusu seçti. 
 
SORULARI YANITLADI 
Alanzinho, Trabzoncell abonesi taraftarların kısa mesaj yoluyla gönderdiği soruları yanıtladı. İşte sorular ve Alanzinho'nun verdiği yanıtlar: 

 

Röportaj: 

Kıvrak hareketlerini neye borçlusun? 
"Yaradılışım gereği böyle bir özelliğim var. Ayrıca 8 yaşında girdiğim Flamengo altyapısında hıza ve çabukluğa dayalı yaptığım antrenmanların da bu özelliğimin gelişmesinde önemli katkısı var" 
 
-Trabzon ve Trabzonspor senin için ne ifade ediyor? Futbolcu olmasaydın ne olurdun? 
 
"Trabzon şehri ve Trabzonspor'un kalbimdeki yeri apayrı. Buradaki insanlarla gayet iyi ilişkilerim var ve buraya geldiğim ilk günden beri herkes bana çok büyük bir destek ve sevgiyle yaklaştı. Futbolcu olmasaydım muhtemelen babam gibi asker olurdum. 
 
-Bir cümlede Trabzonspor'u anlat deseler ne söylersin? 
 
"Trabzonspor Türkiye futbolunda devrim yaratmış, büyük bir mücadelenin ve geleneğin simgesi olmuş bir kulüp" 
 
-Sen çok iyi bir futbolcusun ama sendeki devamlılık sorunu neden kaynaklanıyor? 
 
"Hiçbir oyuncu çıktığı her karşılaşmada mükemmel bir performans gösteremez. Her oyuncu zaman zaman iniş çıkışlar yaşar ve bu da daima mükemmel olmanızı engeller. Benim için önemli olan her karşılaşmada takıma sağlayacağım katkıyı mümkün olan en üst seviyede tutarak sezon içinde bir devamlılık yakalamak" 
 
-Takım olarak neleri daha iyi yapmalıyız? 
 
"Takım olarak büyük bir potansiyele ve iyi bir oyuncu kalitesine sahip olduğumuzu defalarca kanıtladık. Takım içindeki uyumumuzu daha üst seviyelere taşıdıkça daha iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" 
 
-Kaç tane dövmen var? 
 
"12 dövmem var bunların büyük bir bölümü ailemle, sevgilimle ve İsa'yla ilgili. Yeni dövmeler yaptırmayı düşünüyorum ama henüz neler yaptıracağıma karar vermiş değilim" 
 
-Sezon başı gidecekler listesindeydin ama şimdi takımın en iyilerinden biri oldun. Bu değişimin sebebi nedir? 
 
"Burada saha içinde ve saha dışında karşılaştığım zorluklar ne olursa olsun, hocamızın ve kulübümüzün bana duyduğu güven hiçbir zaman sarsılmadı ve bunu bana yoğun biçimde hissettirdiler. Bu güven duygusunun hiçbir zaman eksilmemiş olması burada bana yardımcı olan en büyük faktör oldu" 
 
-Takımdan ayrılmayı düşünüyor musun" 
 
"Şu anda Trabzonspor'un oyuncusuyum ve gerek takımım için gerek kemdim için büyük hedeflerin peşinde koşarak yeni başarılar kazanmak istiyorum" 
 
-Attığın en güzel gol hangisi 
 
"Buradaki ilk sezonumda çıktığım ilk derbi maçımda Galatasaray'a attığım gol ve yine aynı sezon Kocaeli deplasmanında attığım gol ve ardından sevincimi taraftarlarımızla kucaklaşarak paylaşmam benim için unutulmazdı." 
 
-Samba mı daha kolay kolbastı mı? 
 
"Benim için samba daha kolay" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler