Akyazı'ya yeni talip!

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nın inşaatını tamamlayan Varlıbaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Trabzonspor'a ait Akyazı'da yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stadyumunun inşaatına talip olduğunu açıkladı.Varlıbaş, "Yen

Akyazı'ya yeni talip!

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'nın inşaatını tamamlayan Varlıbaş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Trabzonspor'a ait Akyazı'da yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stadyumunun inşaatına talip olduğunu açıkladı.

Varlıbaş, "Yeni stadın ihalesi bize kısmet olursa Trabzonspor camiasına dünyanın imreneceği bir stadı teslim etmek isterim" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında 40 bin kişilik stadyum, spor tesisleri ve idari binanın da yer alacağı Akyazı Spor Kompleksi için Akyazı sahilinde 800 bin metrekarelik alan dolduruluyor. Dünya standartlarındaki proje için Trabzonlu işadamı Süleyman Varlıbaş, sürpriz bir açıklama yaparak Trabzonspor'un yeni stadını inşa etmek istediklerini kaydetti.

Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'nı tamamladıktan sonra yurt dışından stat inşaatı teklifleri almaya başladıklarını ifade eden Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Trabzonspor'a layık olacak stadın ihalesi bize kısmet olursa, bu proje içinde yer alarak Trabzonspor camiasına dünyanın imreneceği bir stadı teslim etmek isterim" dedi.

Arena Stadı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın pratik çözüm önerileriyle tamamlandığını hatırlatan Varlıbaş, şunları söyledi: "Arena Stadı'nın tamamlanması için teklif verdik ve iş bize kaldı. İşe başladığımızda Trabzonlu hemşerilerimden beklemediğim bir tepki aldım. Sanki Trabzonspor'un stadını yap diye teklif gelmiş de bende kabul etmeyip Galatasaray'ın Stadı'nı yapıyormuşum gibi tepkiyle karşılaştım.

Bizim stadı neden yapmıyorsun da Galatasaray'ın Stadı'nı yapıyorsun diye mesajlar aldım. O zamanlar Trabzonspor'un stadı gündemde değildi. Ama şimdi o proje başladı ve bende bu işe talibim. TOKİ eski Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Erdoğan Bayraktar, bu projeyi artık daha yakından takip ediyor. Projenin en kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor