"Akyazı Trabzon'a yapılacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ortak akıl yöntemiyle Türkiye'de futbolun sorunlarının çözüme kavuşturulacağını söyledi.Kılıç, Trabzon Havalimanı'nda, gazetecilerin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu sürecinde yaşanan gelişmeler ve

"Akyazı Trabzon'a yapılacak"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ortak akıl yöntemiyle Türkiye'de futbolun sorunlarının çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Kılıç, Trabzon Havalimanı'nda, gazetecilerin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu sürecinde yaşanan gelişmeler ve Akyazı Stat Projesi'ne ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de futbolun özerk bir yapısının olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, ''Hepinizin bildiği bir realite bu. Dünyada da futbol özerk yapılarla yönetiliyor. Futbolun özerk yapısına yönelik müdahaleci bir yaklaşımı benimsememiz kesinlikle söz konusu değil'' dedi.

Suat Kılıç, bu konuda UEFA'nın çok büyük bir hassasiyeti olduğuna dikkati çekerek, ''Hepinizin malumu, herkesin malumu olan konular bunlar. Dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu kendi özerkliği içerisinde kendi eylem planını, kendi yol haritasını belirlemeye devam edecek. Bizim başından beri söylediğimiz şudur, var olan önemli sorunlar var, büyük ve kronikleşen sorunlar var. Bu büyük sorunlarla birlikte Türk futbolunun yaşaması mümkün değil, bu sorunların çözüme kavuşturulması lazım. Peki sorunlar hangi yöntemle çözüme kavuşturulacak? Bu da çok açık ortadadır. Ortak akıl yöntemiyle Türkiye'de futbolun sorunları çözüme kavuşturulacaktır'' diye konuştu.

''Olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nda çözüme giden yolda önemli bir mesafe kat edilememiştir'' diyen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

''Ama zannediyorum önümüzdeki günlerde gerek Futbol Federasyonu, gerek Kulüpler Birliği, gerekse Türk futbolunun lokomotifi olan kulüpler ve o kulüplerin başkanları daha iyi niyetli, daha uzlaşmacı tavırlar içerisinde, Türkiye'de futbolun sorunlarını çözmek yönünde bir irade ortaya koyacaklardır. Bu temennimizdir, olması gereken de budur. Her sektörün, her kesimin kendi sorunlarının çözümüne yönelik adımları ivedilikle atması ve ortak akılcı yaklaşımlara katkı sağlaması gerekmektedir. Katılımcılığın, çoğulculuğun gereği budur. Herkes vazifesini yerine getirmelidir. Kimse kendi problemini başkalarına tehir etmemelidir ve ileri tarihlere ötelememelidir.''

Suat Kılıç, bir gazetecinin, ''Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin istifa edebileceği konuşuluyor, sizce bu süreci daha da karmaşık hale getirir mi'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Bizim arzumuz herkesin aklı selim içerisinde kararlarını ortaya koyması ve sağduyu çerçevesindeki kararların biran önce uygulanmasıdır. Ne karar alacaklar, bunu bilemeyiz. Herhangi bir karar yönünde telkin ve tavsiyede bulunmayı da düşünmüyoruz. Sadece akılcı yöntemlerle, aklı selimin gereği olan sağduyulu bir şekilde hareket etmelerini bekliyoruz. Türk futbolunun kaotik bir görüntü içerisine sokulmaması lazım, problemlerin büyütülmeden çözüme kavuşturulması lazım, söylediğimiz budur.''

Akyazı Stat Projesi
Kılıç, Akyazı Stat Projesi'ni Trabzon'a kazandırmanın AK Parti Hükümeti'nin en önemli yaklaşımlarından biri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Akyazı Spor Kompleksi'ni Trabzon kentine kazandıracağız, er ya da geç kazandıracağız. Ama biz 'geç' kavramını tamamen terk edip, 'er' kavramıyla birlikte Akyazı Projesi'ni tamamlamayı hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi yargıdan kaynaklanan problemler yaşandı, bu problemlerin tekraren Trabzon kentinin gündemine gelmesini istemiyoruz. Türkiye'de hükümetimiz, Cumhuriyet tarihimizin çok büyük kazanımlarını devreye koymak suretiyle 2012 yılında 18 tane yeni stadyumun inşaatına başlayacağız. Bizim Trabzon ile protokolümüz tamamdır, Akyazı bölgesinde dolgu sahasındaki işlemler ve eylemler tamamlandıktan hemen sonra hükümet olarak bu kente hak ettiği futbol kültürünün umudu ve beklentisi olan stadyuma kavuşturmak için adımlar atmaya devam edeceğiz.

Diğer illerdeki projeler de eş zamanlı olarak yürüyecek. Buradaki proje diğerlerini, diğerleri de buradaki projeyi kesinlikle geciktirmeyecek. Kaynak problemi yok, imkan problemi yok. Sadece zaman problemi söz konusu. Zamanın gecikmemesi için Trabzon'un sivil toplum örgütlerinin ve Trabzon kamuoyunun Akyazı Stadı Projesi noktasında hükümetin daha fazla yanında olmasını arzu ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor