Akyazı Stadı hızla yükseliyor

Akyazı stadında çalışmalar son hızla sürerken stadyumun siluetlide yavaş yavaş belirlemeye başladı. Haber61.net ekibi bu gün Akyazı stadını sizler için mercek altına aldı.

Akyazı Stadı hızla yükseliyor

Akyazı stadında çalışmalar son hızla sürerken stadyumun siluetlide yavaş yavaş belirlemeye başladı. Haber61.net ekibi bu gün Akyazı stadını sizler için mercek altına aldı.

Proje sorumlusu İnşaat Mühendisi İbrahim Nacar bu işte uzman biri. Proje sorumlusu Nacar Azarbeycan’da yapılan stadyumda görev aldı ayrıca Mersin’de yapılan stadyumda da yine görev yaptı.

Stadyum’da 379 personel 3 vardiya 24 saat çalışma esasına göre  inşaatta görev alıyor.  Fore Kazık çakılarak bu yönde Dünyanın sayılı statlarından biri olacak olan Akyazı’ya toplam 3867 Fore kazık çakılacak. Şu ana kadar Akyazı stadında 2200 e yakın Fore kazık çakılırken Fore kazıklar bir takım dayanıklılık Testinden geçirildikten sonra stadyum zeminine çakılıyor. Her biri 350 ton yük kaldıracak dayanıklılığa sahip olan Fore kazıkların güney bölgesine çakılan kazıkların uzunluğu 36 metre ile 29 metre arasında değişirken kuzey bölgesine ise 20 ile 26 metre arasında değişen kazıklar çakılıyor.

Toplam 42 bin 461 seyirci kapasiteli olarak planlanan Akyazı stadını saha kenarları ile tribünleri arasındaki mesafe ise 8 ile 10 metre arasında değişiyor. Önce protokol tribünün inşaatına başlanırken, 2014 sonunda Stadyumun boya ve diğer detayları dışındaki kaba inşaatın tümü bitirilmiş olacak.

Stadyum protokol tribünü bodrum katlarının inşası tamamıyla biterken bu alanda 4 adet soyunma odası şok havuzları doping odası hakem odası ve diğer görevliler için hazırlanan odalar bulunacak. Ayrıca futbolcuların çıkış tünelleri de bu bölgede olacak. Nisan ayı sonunda ise protokol tribününün inşaatı tamamlanacak ve güney kale arkası tribünün inşasına başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler