Akyazı işte bu yüzden beklemede!

TAM 5 yıl önce yapılacak müjdesi verilen, 2 yıl boyunca yapacak firma bulamayan, 3 yıl önce yapımı için TOKİ’de karar kılınan Akyazı Projesi’ne bu kez MNG İnşaat takoz koydu. Sarıdağlar İnşaat’ın 193 milyon 061 lira ile kazandığı ihaleye MNG’nin itirazı i

Akyazı işte bu yüzden beklemede!

TAM 5 yıl önce yapılacak müjdesi verilen, 2 yıl boyunca yapacak firma bulamayan, 3 yıl önce yapımı için TOKİ’de karar kılınan Akyazı Projesi’ne bu kez MNG İnşaat takoz koydu. Sarıdağlar İnşaat’ın 193 milyon 061 lira ile kazandığı ihaleye MNG’nin itirazı işi bir kaç ay daha geciktirdi.


İhaleden İkinci Çıkan MNG 4 Milyon Lira İle Kaybetmişti

KAMU İhale Kurumu’nda halen ele alınmayan itiraz yapım işini geciktirirken, MNG’nin Trabzon’un kaybettikleriyle değil, kendisinin daha fazla kazanamadıklarıyla ilgili olduğu öğrenildi. İhalede 197 milyon lira ile 2. sırada olduğu belirtilen MNG’nin yeterli rekabet olmadığı yönünde itiraz ettiği ileri sürüldü.

İnşaatı Önce Albayraklar Şimdi MNG Geciktiriyor

Akyazı'ya MNG itirazı inşaatı yeniden geciktirirken, daha önce de Albayraklar’ın itirazı sonucu ihale ertelenmişti. Edinilen bilgilere göre ihalelerde itiraz geleneği olmayan MNG’nin Akyazı ihalesine itirazı ilginç bulundu. Bilindiği gibi MNG halen 450 milyon lira muhammen bedelli Kanuni Bulvarı inşaatını yapıyor.

AKYAZI ihalesi 2 Mayıs 2013’de yapıldı. Ve ihaleyi Sarıdağlar inşaat ile ortakları kazandı. 193 Milyon 061 lira vererek. Hatta Sarıdağlar şirket yetkilileri verdikleri fiyattaki 061’liralık tekliflerinde bile Trabzon’a mesaj verdiklerini söylediler. 2 Mayıs’tan 30 Mayıs’a kadar. Yani düne kadar Akyazı ihalesi tasdik olmadı. Bu gecikmenin nedeni nihayet anlaşıldı. İhalede 197 milyon 851 bin 985 lira fiyat veren MNG, ihale sonucunu itiraz etti. Bu itiraz şimdi Kamu İhale Kurumu’nda. Tam bir aydan bu yana itiraz sonuçlanmadı. Uzmanlara göre de sonuçlanması biraz daha sürecek. Bu nedenle temel atma töreni gecikecek.

TOKİ’deki ilgililer ve bazı kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre MNG’nin itiraz gerekçesi de ilginç. MNG’nin iddiasına göre yeterlilik alan firmaların listesine Sarıdağlar ve ortakları son anda dahil edildi. MNG’nin teknik uzmanları da Sarıdağların son anda listeye dahil olmasını ihale sonrası öğrendiğimiz için teklifimizi de ona göre hazırladığımız için ortada rekabet kurulları işlemedi biçiminde bir itiraz gerekçesi ile ilgili birimlere başvurdu. Şimdi bu itirazın sonuçlanması bekleniyor. Eğer böyle bir itiraz olmasaydı, Akyazı’da çalışmalar fiilen başlamış olacaktı. Bu arada bu tür ihalelerde itiraz geleneği olmayan MNG’nin Akyazı ihalesine itiraz etmesi, Kanuni Bulvarı’nın da yüklenici firması olmasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler