Akyazı ismi görüşüldü

Haber61.net - Haber Servisi Şükrü Üçüncü – Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı spor tesisinin adının Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adı verilmesi gündeme getirilmişti. Konu bugün bir kez daha gündeme geldi.MHP’li mec

Akyazı ismi görüşüldü

Haber61.net - Haber Servisi Şükrü Üçüncü – Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Akyazı spor tesisinin adının Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adı verilmesi gündeme getirilmişti. Konu bugün bir kez daha gündeme geldi.

MHP’li meclis üyesi Alis Sağır konu ila alakalı mecliste söz hakkı aldı. Sağır, “ Bu kentin çok değerli insanları var. Çok Büyük insanlar ar burada komu oyu yapılması gerekli burada bu önce meclis altına alınırdı. Trabzonspor’a Recep Tayip Erdoğan adı verilmesi gündeme geldi ama 2010 – 2011 döneminde Trabzonspor’a kupayı vermeyen sayın cumhurbaşkanı dır. Bir sayın Cumhuru reis Trabzonsporlu değil. Bu isim Trabzonspor’a zarar verir. Buna şnanın taraftar sahaya gitmez. Bunu birkez daha görüşmek gerek acele etmeyelim.”dedi. 

CHP’li meclis üyesi Cahit Erdem konu ile alakalı söz aldı. Erdem, “ Bugün üçüncü hava limanı ile ilgili açıklamayı ulaştırma bakanı yaptı. Bu tesisin adına da verilmesi için Sayın spor bakanı konuşsun. Trabzonspor’a hiç sorulmadı. Bu neden oraya sorulmadı. Sivil toplum kuruluşlarına sorulması gerekliydi.Fenerbahçe önce si böyle bir öneri gelmesi Pazar günü oynanacak karşılaşma önce motivasyonu bozacağına inanıyorum. Bu öneri daha sonraya kalması gerektiğini düşünüyorum. ”şeklinde konuştu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Bir Bursa birde kaysei kendi stadını yaptı. Sayın başbakanımız burası için çok uğraştı. Bizde burayı gündeme getirmemizin nedeni bir teşekkür etmektir. Bizim buraya getirmiş olduğumuz sadece bir öneridir. Kültür komisyonunda bu konuyu biz enine boyuna tartıştık. Biz spor kompleksinin adını söyledik. Stadyuma isim verilmiyor. Trabzonspor bu stada sponsor bulursa para kazansın. Biz Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi olarak burayı gördük. Biz sahaya adı verilsin demedik.Bu öneri kararını stat ile hiçbir alakası yoktur. Öneri kararı da tamamen spor bakanlığına aittir. ”şeklinde kürsü den açıklamada bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor