Akyazı devam edecek mi?

Trabzon Gazeteciler Cemiyetin de bugün Mimarlar Odası Başkanı M. Salih Akyüz ve Mimarlar eşliğinde Akyazı projesinin durdurulma kararının nedenlerini açıkladı.

Akyazı devam edecek mi?

Trabzon Gazeteciler Cemiyetin de bugün Mimarlar Odası Başkanı M. Salih Akyüz ve Mimarlar eşliğinde Akyazı projesinin durdurulma kararının nedenlerini açıkladı.

Akyüz konuşmasında "Akyazı projesinin sağlıklı düşünülmeden yapılmaya başlandığını ve bu projenin Trabzon’un sahilinin bozulacağını, Trabzon insanının  Trabzonspor’la iç içe olduğunu Trabzonspor’un kurulduğu tarihten bu yana biliyoruz. Yeni stadın eski stat yerine kurulması gerekiyor ve buraya bir Arena yapılabilir, stat’ın Akyazıya yapılarak doğal Akyazı koyunun bozulmasını istemiyoruz, orada insanların rahat denize girebilecekleri bir ortam iyileştirilerek yapılabilir.

İvedilikle Trabzonspor’umuzun çağdaş, modern, günün ihtiyaçlarına cevap veren, Trabzon’a yakışan bir stada bir Arena’ya şiddetle ihtiyacımız vardır. Bunun hemen yapılmasını istiyoruz. Adı futbolla anılan çokça futbolcu yetiştiren Anadolu futbol ihtilali yapan, futbol geçmişiyle, Trabzon kenti bunu bütün kulüplerden daha çok hak ediyor.

Akyazı projesinde düşünülen planlamalarda, şehrin geleceğini ve sürekliliğini olumsuz etkileyecek yaklaşımlar görmekteyiz.

Şehrin tek doğal koyu olan Akyazı koyunda 660.000 m2 alan yaratacak büyük bir dolgu yapılması ön görülmektedir.

Batıdan şehre girerken Akyazı koyunun arkasında güzelim Trabzon kenti bizlere deniz kentinde yaşama yaşama özelliği hissettirmektedir. Bu alanın doldurulmasıyla zaten sahil yolu denize sırtını dönmüş şehrimiz, denizden hem fiziksel olarak hem de sosyolojik olarak kopmuş olacaktır. İnsanların denize girebileceği tek doğal koy ortadan kalkacaktır.

Koyun ve kenarlarının doğallığını bozmadan, Trabzon halkının daha rahat kullanabileceği, denize girebileceği, sosyal ihtiyaçların karşılanabileceği düzenlemeler yapma daha doğru değimlidir?

Akyazı projesi gündeme geldiği 5 yıllık süreçte ilk günden beri odamız yaklaşımlarını her fırsatta bahsettiğimiz aynı duyarlılıklarla gündeme getirmiş ve kamuoyuna aktarmıştır.

Kamuoyunda odamızın siyasi tartışmalara çekilmek istenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Yönetimimizde her siyasi görüşten arkadaşımız yer almaktadır. Yaptığımız ve seslendirdiğimiz her ne varsa Trabzon’umuzun ve bütün değerlerimiz adına yapılmaktadır.

Şehrimizin gelişme sürecinde, değerlerinin, dengelerinin, doğasının korunduğu, geleceği yönlendiren, kurgulayan planlamalar yapılması en büyük arzumuzdur’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor