Akyazı çalışmaları devam ediyor

İçerisinde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da bulunduğu Akyazı Spor Kompleksi'nde dolgu çalışmaları devam ediyor. İçerisinde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da bulunduğu Akyazı Spor Kompleksi'nde d

Akyazı çalışmaları devam ediyor

İçerisinde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da bulunduğu Akyazı Spor Kompleksi'nde dolgu çalışmaları devam ediyor.

 
İçerisinde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 bin kişilik stadyumun da bulunduğu Akyazı Spor Kompleksi'nde dolgu çalışmaları devam ediyor. İçerisinde çok sayıda spor ve sosyal tesisin de yer alacağı kompleksin dolgusunun tamamlanmasının ardından ilk olarak stat yapımına başlanacak. 24 ay içerisinde de bitirilmesi hedeflenen stadyumun yapım ihalesinin ise 2013 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. 
 
Trabzon'da yeni stadyum konusu yıllardır şehrin gündemini meşgul ediyor. Trabzonspor kulübünün eski başkanlarından Nuri Albayrak'ın o dönemlerde gündeme getirdiği yeni stat projesi aradan geçen uzun yıllara rağmen hala gerçekleştirilemedi. Şehrin en önemli gündem maddeleri arasında yer alan stat konusu zaman zaman yöneticiler ve halkı karşı karşıya bile getirdi. Uzun ve sancılı bir sürecin ardından Akyazı Spor Kompleksi'nin 17 Şubat 2010 tarihinde TOKİ marifetiyle yapılmasına karar verildi. 22 Eylül 2010'de de projenin yapılacağı alanın dolgu ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan Öztaş-Sistem İş ortaklığı dolgu çalışmalarını 2011 yılının Ocak ayında başlattı. 
 
2011 yılının Nisan ayında TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şubesi tarafından Danıştay 6. Dairesi'ne yapılan başvuruyla ise proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi ve çalışmalar durdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın karara itirazının ardından da Danıştay 6. Dairesi 6 Ekim 2011'de yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı ve Akyazı'da dolgu çalışmaları yeniden başladı. 
 
Ancak Mimarlar Odası Trabzon Şubesi bu kez de Akyazı'nın yapımı için gerekli olan dolgu ve tahkimat ihalesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Ankara 10. İdare Mahkemesi'ne ayrı bir dava açtı. Fakat mahkeme Oda'nın TOKİ aleyhine açtığı davayı reddetti. Mahkeme yürütmeyi durdurma istemi için gerekli şartların oluşmadığına hükmetti. Kararın ardından dolgu çalışmaları tekrar başladı, ancak yaklaşık 4 aylık bir zaman kaybına neden oldu. 
 
Spor komleksinin yapıldığı dolgu alanında çalışmalar devam ediyor. Ancak bordo-mavili taraftarlar, statyum konusunun Trabzon'dan çok daha önce gündeme geldiği şehirlerde yeni statlar yapılmasına rağmen, kendi şehirlerinde hala temelinin bile atılmamasına tepkili. Bu tepkilerde elbette bazı yöneticilerin statyum temelinin daha kısa sürede atılacağı ve tamamlanacağı yönündeki açıklamalara bağlı artan beklentilerin de etkisi yok değil. 
 
Akyazı Spor Kompleksi daha çok Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı 40 kişilik statyumla anılsa da çok daha büyük ve önemli bir proje. Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı muhteyşem bir kompleks inşa edilecek. 
 
Projedeki son durumla ilgili bilgiler veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akyazı Spor Kompleksi'nde dolgu çalışmalarının bu yılın sonunda tamamlanmasının planlandığını belirtti. 
 
Müteahhit firmanın süresi yasal olarak 2013'ün Ocak ayında dolduğunu hatırlatan Gümrükçüoğlu, "Dolgu sürecinde Mimarlar Odası Trabzon Şubemizin Danıştay'a müracaatı sonucunda 4 aylık gecikme olmuştu. 4 ay şantiye çalışmasının durdurulmasından dolayı yüklenici firmanın bu süreyi talep etme hakkı da vardır. Yani nereden bakarsak 2013'ün altıncı ayına kadar iş ve işlemlerini ve taahhüdünü yerine getirme hakkı var. Bizim müteahhitle görüşmelerimize göre, bu yılın sonunda dolgunun biteceği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı. 
 
Trabzonspor'un 40 bin kişilik UEFA standartlarındaki stadın projesinin de bitme aşamasında olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "TOKİ Başkanlığı ile işlemlerimizi sürdürüyoruz. Stadın projesi bitmek üzere. Dolgu çalışmalarının bitirilmesiyle stadın yapımı ihale edilecek. Projesi bitmekte olan bu stadın, yapım ihalesi 2013'ün ilk yarısında yapılacaktır. İhaleyi kim kazanırsa kazansın yer teslimi ve temel atma bittikten sonra 24 ay içinde stat bitirilecektir." dedi. 
 
Proje tamamlandığında Trabzon'un önemli sosyal, kültür ve spor tesislerine kavuşacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu proje ile sporda zirve bir şehri olan Trabzon yeni spor tesisleri kazanacak. Dolgu çalışmalarının ardından 40 bin kişilik stadın yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Stat da temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak hizmete açılacak." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler