Akhisar Galatasaray'a acımadı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Akhisar Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Akhhisar Belediyespor 2-1 kazanarak üç puanı aldı ve haftanın en büyük sürprizlerinden birine imza attı.Mücadelede

Akhisar Galatasaray'a acımadı

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Akhisar Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Akhhisar Belediyespor 2-1 kazanarak üç puanı aldı ve haftanın en büyük sürprizlerinden birine imza attı.

Mücadelede Akhisar'a galibiyeti getiren golleri 34 ve 57. dakikalarda Omar Niasse kaydetti. Galatasaray'ın maçın başından sonuna kadar tutuk oynadığı mücadeledeki tek golünü ise Didier Drogba 68. dakikada getirdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Fatih Terim'in ardından göreve gelen İtalyan teknik adam Roberto Mancini yönetiminde sezonun ilk mağlubiyetini aldı ve tescillenmeyen Beşiktaş maç katılmadığında 7 puanda kaldı.

Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki Akhisar ise istikrarlı grafiğini sürdürerek 13 puana yükseldi.

MANCINI KADROYU ZOR KURDU

Ligin 7. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Galatasaray'ın kadrosunda önemli eksikler dikkati çekti.

Sarı-kırmızılı takımda, kırmızı kart cezalıları Felipe Melo ve Selçuk İnan, sakatlıkları bulunan Hamit Altıntop, Engin Baytar, Semih Kaya ve Eray İşcan'ın yanı sıra Albert Riera Manisa'ya getirilmezken, yabancı kontenjanı nedeniyle Amrabat ve Dany tribüne çıkmak durumunda kaldı.

Roberto Mancini, Çaykur Rizespor ve Juventus maçlarının ilk 11'inde bulunan genç yıldız Bruma'yı ise yedek soyundurdu.

Galatasaray'da eksik oyuncuların çokluğu Yekta Kurtuluş ve Ceyhun Gülselam'a ilk 11 şansını doğurdu.

GALATASARAY TEMPOSUZ BAŞLADI

Mücadeleye Galatasaray, orta alanda istediği pasları yapamadan ve Akhisar'ın birebir baskıları nedeniyle temposuz başladı.

İlk yarının ilk yarım saatlik bölümünde sarı kırmızılı takım kanatları da etkili kullanamayınca Burak ve Drogba gibi gol ayaklarını etkili kullanamadı. Burak Yılmaz'ın sık sık ofsayta düştüğü Galatasaray karşısında Akhisar Belediyespor karşısında ilk yarıda golü bulamadı.

NIASSE KAFASINI ÇALIŞTIRDI

Galatasaray karşısında çok koşan ve fizik olarak üstün bir oyun ortaya koyan Akhisar takımı, rakibinin tutuk olduğu dakikalarda golü bularak maçta dengeyi bozmayı başardı.

34. dakikada sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda Güray topal buluştu ve kale sahası içine doldurduğu topta Niasse, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.

İlk yarının kalan dakikalarında Galatasaray, Akhisar'ın golüne karşılık vermeyi başaramadı. Sarı kırmızılı takım tutuk başladığı ilk yarıda golü bulamayınca ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

OFSAYT YOK, YİNE NIASSE

Ev sahibi Akhisar, ikinci yarıya başlarken de tıpkı ilk yarıda olduğu gibi oyun disiplininden kopmamaya çalıştı.

İkinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başlayan Galatasaray'a bu da çare olmadı ve Akhisar Belediyespor maçta bir anda iki farklı öne geçmeyi başardı.

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde sağ kanattan gelişen Akhisar Belediyespor atağında ceza alanına yapılan ortada savunma topu ceza alanı dışına gönderdi. Ceza alanı dışından topla buluşan Bilal'in ceza alanı içindeki Niasse'ye pasında Senegalli oyuncu düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

GALATASARAY'I DROGBA UYANDIRDI

İkinci yarıya da tutuk başlayan Galatasaray, ikinci golü yedikten sonra devre arasında oyuna giren isimlerin de çabalarıyla oyunda hakimiyeti sağladı. Eboue ve Bruma'nın girişiyle bu kanadı etkili kullanan Galatasaray, aradığı golü bularak maçta farkı bire indirdi.

68. dakikada Wesley Sneijder'in ceza alanı içindeki Drogba'ya pasında Fildişili oyuncu, dönerek rakibinden sıyrıldı ve vuruşunda topu ağlara gönderdi.

UMUT BULUT DA ÇARE OLMADI

Galatasaray'da son haftalarda sarı kırmızılı takımın gol yükünü çeken isimlerden biri olan ancak ilk 11'de forma şansı bulamayan Umut Bulut, Roberto Mancini tarafından son çare olarak oyuna sürüldü.

77. dakikada oyuna giren Umut Bulut, çabalarına rağmen sonucu değiştiremedi ve sarı kırmızılı takım, Roberto Mancini yönetiminde sezonun ilk mağlubiyetini aldı.

Akhisar Belediyespor: 2 - Galatasaray: 1

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Barış Şimşek, Bahtiyar Birinci, Mehmet Metin

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe (Dk. 75 Kenan Özer), Sonko, Uğur Demirok, Çağdaş Atan, Emrah Eren, Merter Yüce, Bilal Kısa, Bruno (Dk. 68 Sertan Vardar), Güray Vural (Dk. 90+4 Serkan Yalçın), Niasse

Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 90 Emre Çolak), Chedjou, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu (Dk. 46 Bruma), Ceyhun Gülselam, Yekta Kurtuluş (Dk. 79 Umut Bulut), Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba

Goller: Dk. 34 ve 57 Niasse (Akhisar Belediyespor), Dk. 67 Drogba (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 58 Emrah Eren, Dk. 63 Uğur Demirok (Akhisar Belediyespor), Dk. 80 Gökhan Zan (Galatasaray)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor