Akçay'a Aykut Kocaman benzetmesi

Spor Toto Süper Lig'de, bu sezon Trabzonspor'un başına geçerek ilk kez Süper Lig'de bir takım çalıştıran Mustafa Akçay, geçtiğimiz sezon ki Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesi'ni andırıyor.Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlu

Akçay'a Aykut Kocaman benzetmesi

Spor Toto Süper Lig'de, bu sezon Trabzonspor'un başına geçerek ilk kez Süper Lig'de bir takım çalıştıran Mustafa Akçay, geçtiğimiz sezon ki Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesi'ni andırıyor.

Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Trabzonspor'da deplasman kabusu devam ederken, Mustafa Akçay'lı Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında yer alan Aykut Kocaman'ı takımıyla benzer özellikler taşıyor. Oynattıkları futbol sistemi benzerlikler gösteren iki teknik adamın da UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkmaları, iç sahada başarılı olmalarına rağmen deplasman maçlarında arzulanan sonuçları alamamaları gibi benzer özellikleri bulunuyor.

LİGDE BENZER TABLO

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin başında yer alan Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Ligi'nin 16. haftası itibariyle 27 puan ile 3. sırada yer almıştı. Evinde oynadığı maçlarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-lacivertli takım attığı 17 gole karşılık kalesinde ise 7 gol görmüş, 19 puan ile iç sahada en fazla puan toplayan takım olmuştu. Dış sahada ise Kocaman'ın takımı aynı istikrarı sağlayamamış, deplasmanda oynadığı 8 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, attığı 7 gole karşılık kalesinde ise 9 gol görmüş ve dış sahada 8 puan toplayarak 11. sırada yer almıştı.

Akçay'lı Trabzonspor ise evinde oynadığı maçlarda yenilmedi. Evinde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik alan bordo-mavililer attığı 15 gole karşılık kalesinde ise 4 gol gördü. 20 puan toplayan Karadeniz ekibi iç sahada Fenerbahçe'nin ardından 2. sırada yer aldı. Dış sahada ise Trabzonspor, aradığını bulamadı. Sadece bir maç kazanan Karadeniz ekibi deplasmanda 4 puan toplayarak hayal kırıklığı yaşattı ve dış saharda sıralamasında 15.sırada yer aldı.

AVRUPA'DA DA BENZER TABLO

Geçtiğimiz sezonki Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe Avrupa'da yarı finale kadar yükselmişti. UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubunda mücadele eden Fenerbahçe, oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı attığı 10 gole karşılık ise kalesinde 7 gol gördü. Grubu 13 puan ile lider tamamlayan Fenerbahçe yoluna yarı finale kadar devam etti.

UEFA Avrupa Ligi J Grubunda mücadele eden Mustafa Akçay'lı Trabzonspor, grubunu yenilgisiz olarak tamamladı. Grubunda 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Trabzonspor 14 puan toplayarak Fenerbahçe gibi grubunu lider bitirdi. Bordo-mavililer attıkları 13 gole karşılık ise kalesinde 6 gol gördü.

DERBİ KARNELERİ YAKIN

Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonun ilk yarısında oynadığı derbi maçlarında birer galibiyet ve birer mağlubiyet elde ederken, Trabzonspor ile berabere kaldı. Beşiktaş'ı 3-0 yenen sarı-lacivertli takım Galatasaray'a ise 2-1 mağlup oldu.

Mustafa Akçay'lı Trabzonspor ise bu sezon oynadığı tüm derbileri deplasmanda oynadı. Beşiktaş'a 2-0 yenilen Karadeniz ekibi, Fenerbahçe ile golsüz berabere kalırken, Galatasaray'a ise 2-1 mağlup oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler