Akçay" Yeterli direnci gösteremedik"

 1461 Trabzon Teknik Direktörü  Mustafa Akçay Ziraat Türkiye Kupasında 2-0 mağlubiyetle biten Bursaspor  maç sonrası yaptığı açıklamada yetirli direnc gösteremediklerini söylediZiraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Galatasaray’ı kupa dışına iterek gruplara

Akçay" Yeterli direnci gösteremedik"

 1461 Trabzon Teknik Direktörü  Mustafa Akçay Ziraat Türkiye Kupasında 2-0 mağlubiyetle biten Bursaspor  maç sonrası yaptığı açıklamada yetirli direnc gösteremediklerini söyledi

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Galatasaray’ı kupa dışına iterek gruplara kalma başarası gösteren 1461 Trabzon, A Grubu’nda ilk maçında karşılaştığı Burasspor’a 2-0 mağlup olarak turnuvaya puansız başladı.


1461 Trabzon Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Bursaspor ile zor bir müsabaka oynayacaklarını bildiklerini belirterek, “Biz ilk yarı itibariyle kendimizi kontrollü bir oyun içersinde kontra atağa dayalı bir anlayışla hazırlandık ama son dakika da soyunma odasına mağlup girmemiz bizi moral olarak etkiledi.

İkinci yarı 2 ve 3 bölgelerde biraz daha fazla bulunmaya başladık. Rakibimize karşı bir direnç gösterdik ama gereği kadar olmadığını düşünüyorum” dedi.
Hakemle ilgili yorumdan her zaman kaçındığını ifade eden Akçay, “Oyuncularım mağlubiyeti kabul etmeme adına hakemle ilgili konuşmuşsa bu kabul edilebilir, hoş karşılanabilir ama kendi güçsüzlüğü ve yetersizliği ise bundan utanırız.

Bir acizlik ve saygı dilenciliğinde bulunmamak lazım. Bizim amacımız bir söz vardır ideallerinizi gerçekleştiremiyorsanız. Gerçeklerinizi idealler işitirin sonuçta biz gerçeklerimizi idealleştirme yolunda adımlar atmalıyız. Oyuncu arkadaşlarımla da konuşarak o duruşun aciz ifadesi mi yoksa mağlubiyeti kabul etmemenin dışa vuruş şeklimi bu, bunu değerlendireceğiz. Oyuncularımın mağlubiyeti karşı benim gibi korkunç bir refleksleri var. Umarım bu onun ifadesidir” şeklinde konuştu.


Akçay, Bursaspor karşısında Yusuf Erdoğan’ı oynatmamasıyla ilgili olarak ise, “Bazen genç oyuncuları bazı şeylerde korumak bizim platformumuzun görevi. Genç oyuncuların erken bazı şeylerle yüzleşmesi onların performans gelişimine ya da kendi genel gelişimlerine olumsuz yapabilir. Hem taktiksel hem de Yusuf’’un gelecekte daha sağlıklı adımlarla ilerlemesi için yapılmış bir hamleydi” açıklamasında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler