Akçay Trabzonspor'u Avrupa'da değiştirdi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili takımın Avrupa'daki kötü istatistiğini değiştirdi. Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımını çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimini bu sezon yaşayan teknik direktör Mustafa Akçay, 10 maç sonunda

Akçay Trabzonspor'u Avrupa'da değiştirdi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili takımın Avrupa'daki kötü istatistiğini değiştirdi. Futbol hayatında ilk kez bir Süper Lig takımını çalıştıran ve ilk Avrupa deneyimini bu sezon yaşayan teknik direktör Mustafa Akçay, 10 maç sonunda yenilgi yüzü görmeyerek Avrupa'da namağlup teknik adam konumunda bulunuyor.

Karadeniz ekibi Akçay yönetiminde, ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımıyla eşleşti. Bu maç öncesi Avrupa arenasında parlak bir görüntüsü olmayan bordo-mavililerin Akçay sonrası Avrupa'da yüzü gülmeye başladı. Akçay öncesi, Trabzonspor, Avrupa kupalarında yaptığı toplam 97 maçın 33'ünü kazanıp, 26'sında berabere kalırken, 38 maçta yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri 122 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde ise 139 gol gördü.

Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde, ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında 0-0'lık sonuçlarla eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı. Gruptaki ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ikinci maçta sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Legia Warszawa'yı hem iç sahada hem de dış sahada 2-0'lık skorlarla yenen Trabzonspor gurubunda 10 puan ile lider durumda yer alıyor.

Trabzonspor, Akçay yönetiminde oynadığı 10 maçta 8 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Attığı 22 gole karşılık kalesinde ise 7 gol gördü. Bordo-mavililer Akçay yönetiminde aldığı sonuçlar sonrası Avrupa'da 33 galibiyeti 41'e çıkartırken, beraberliği 28'e mağlubuyet sayısı ise 38'de kaldı. Gol sayısı ise 122'den 144'e çıkarken, yenilen gol sayısı ise 139'dan 146'ya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor