Akçay hedefi açıkladı! Ligde ilk...

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Avrupa'da çeyrek ya da yarı final oynamak istediklerini belirterek, Spor Toto Süper Ligi ise ilk 6'da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili kulübün dergisind

Akçay hedefi açıkladı! Ligde ilk...

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Avrupa'da çeyrek ya da yarı final oynamak istediklerini belirterek, Spor Toto Süper Ligi ise ilk 6'da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, bordo-mavili kulübün dergisinde yer alan röportajında önemli açıklamalar yaptı. Avrupa'da çeyrek ya da yarı final hedeflediklerini belirten Akçay, "İnsanın doğasında yaratılışında ego vardır. Maddeciyiz. İnsan en iyisini alıncaya kadar tatmin olmaz. Bizde maksimum seviyede olursak başarılı olabiliriz. İlk altı sırasında olabilirsek bu yıl için kendimizi başaralı sayabiliriz. Avrupa serüveninde de Juventus'u geçersek de önemli bir eşik olarak kabul edilebilir. Tatmin olma duygusu eşiği hep yükselir. Bu olmaz ise gelişim olmaz. Birileri bu gelişime uyum sağlayıp gelişimi zorlamalı ki dünyada eşik atlasın. Her zaman yeni bir nokta ve yeni bir hedef emekliliğime kadar sürdüreceğim. Şartlar bazen insanı yorgunluğa itebilir. Erken emeklilikte isteyebilirsiniz. Meslek yıpratıcı. Avrupa'da çeyrek final ya da yarı final arasında git gel yaşıyoruz. Bunun başarırsak önemli bir çıkış olur" diye konuştu.
'Türkiye'de benim için Trabzonspor'dan başka büyük bir hedef yok' diyen Akçay, "Galatasaray'da da teknik direktörülük yapabilirdim ancak benim tatmin noktam Trabzonspor'da, buradan sonrası benim için profesyonellik olur" ifadesini kullandı.


"KİMLİĞİMİZİ VE KİŞİLİĞİMİZİ HAK ETMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNENLER VAR"

Kimliğimizi ve kişiliğimizi hak etmediğimizi düşünerek parçalamaya çalıştıklarını belirten Akçay, "Atomu parçalamaktan daha zor bir direnç oluşturuyor ön yargılar. Çoğu insan bizi 15-20 yıl önceki arkadaşı ve komşusu ya da esnaflık yaparken garson olan Mustafa gibi görüyor. Kimliğimizi ve kişiliğimizi hak etmediğimizi düşünerek parçalamaya çalışıyorlar.Bunlar da duygu yoğunlukları oluşturuyor. Pişmanlıktan ziyade bu duygular gel-git yaşatıyor. Bu durumlarda bazı psikologların ve gelişim uzmanlarının söylediği gibi yeniden tolerans edip, tavır ortaya koymak gerekliliği öne çıkartıyor. Ama duyguyu bastırmak basit bir olay değildir. Şarkılarda vardır ya en büyük yara gönül ve dil yarasıdır. Gönül yarası tamir edilmez. 550 gramlık bir organın içine dünya sığıyor. Onun kırılması kolay bir olay değildir" şeklinde konuştu.

"54 YAŞINDA BAŞARIYA ULAŞTIM"
Bir çok Trabzonlu gibi bizde esnaf çocuğuyuz. Çoğu aile yapısıyla benzeşiyor. Trabzon işçi yada memur kenti değil. Toprak ekonomisine bağlı bir esnaf kentiyiz. Zorluklar, inişler ve çıkışlar yaşadık. Babamızı kaybettikten sonra bir düşüş yaşadık. Bu durum uzun süre bizi rahatsız etti. Bu durumu kendi lehimize çevirmek için çok çalışmaya yöneldik. Çok zeki değilim ama çok çalışkan olduğumu söyleyebilirim. Bu sayede bir yol aldık. İçine girdiğimiz mesleği sevdik. Bu çalışmaların getirdiği avantajları kullanıyorum. Kendime uzun süreden beri yatırım yapıyorum. Bunu karşılığını 54 yaşında aldım diyebilirim. Daha öncesinde de başarılarım oldu ancak Trabzonspor'u bu işin zirvesi olarak kabul edersek 54 yaşında başarıya ulaştığımı söyleyebilirim" dedi.



"ONUR GENETİK OLARAK KALECİ DOĞMUŞ"

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, takım kaptanı kaleci Onur'un doğarken genetik olarak kaleciliğe aday olarak doğduğunu belirterek, "Antrenörler yetenekleri sadece geliştirebilir, yetenek kazandıramaz. Mevcut değeri zamansal değerliliğe ulaştırır. Çok iyi bir antrenörseniz sınırsal değerleri maksimuma getirirsiniz. Aksi düşünülemez. Bu bir çip değil alıp takalım, Onur iyi çalıştı. Antrenörlerinin katkılarını görmemezlikten gelemeyiz. Alper hoca uzun bir süre hem Tolga hem de Onur'a destek vermesi, onların şansıydı. Bu organizasyon ortaya karakterli, düzgün bir kaleci çıkardı. Şu an kaptanımız. 2018'e kadar bizimle. Kaptanlık ve liderlik ile ilgili neler yapabileceğiyle ilgili kendisini geliştirmesi ve Trabzonspor'da bu yönde görev yapması önemlidir. Bunda da başarılı olacaktır" diye konuştu.

"MALOUDA VE BASINGWA ÖRNEK OYUNCULAR"

basliksiz-1.20140121112122.jpg

Malouda ve Bosingwa'nın takıma örnek isimler olduklarını ifade eden Akçay, "İki isim de büyük organizasyonlarda hedefe ulaşmış takımların içresinde yer almış lider futbolcular. Özellikleri yüksek, takıma katıldıktan sonra da gerek duruşlarıyla, gerek karakterleriyle örnek oluyorlar. Bazen bizi de katkı yaptıkları oluyor. Trabzonspor'un genç futbolcular yetiştirmesi yönünde katkıları olacak. Bu futbolcular altyapı oyuncularıyla da buluşturmayı planlıyoruz. Tecrübelerinden her alanda faydalanmak istiyoruz" dedi.

"TOP BİZDE PAS ATMAK, GOL ATMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Taraftarların her zaman haklı olduğunu belirten Akçay, "Bu kulübün ve takımın sahibidir onlar. Nihai karar onlarındır. Başkanın ve hocanın kim olacağına onlar karar veriyor. Gelecek ve şu anki yapıdaki durumu değerlendirmek ve sonuca ulaştırmak da onların elinde. Taraftarın ne beklediğini ve istediğini göz ardı etmeden onları mutlu edecek şekilde çalışmak zorundayız. Taraftar bizden uzaklaşmışsa nedenini kendimiz de arayarak çalışmalarımızı sürdürürüz. Takımın sahadaki duruşu mücadele gücü yükseldikçe taraftarında tribünlere geleceğini düşünüyorum. Top bizde, pas atmak, gol atmak bizim görevimiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor