Ahmet Çakar'dan bir iddia daha!

Ahmet Çakar'ın sansasyonel futbol ve siyaset karışımı yorumları devam ediyor. Ünlü yorumcu şike davasında yargılanan bir ismin Ergenekon'dan da yargılanacağını iddia etti.Şu anda Metris'te şike davasından yatan isimlerden birinin kaçak Ergenekon sanığı Be

Ahmet Çakar'dan bir iddia daha!

Ahmet Çakar'ın sansasyonel futbol ve siyaset karışımı yorumları devam ediyor. Ünlü yorumcu şike davasında yargılanan bir ismin Ergenekon'dan da yargılanacağını iddia etti.

Şu anda Metris'te şike davasından yatan isimlerden birinin kaçak Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'a yurdışında elden para verdiğini iddia etti. Beyaz TV ekranında konuşan Çakar, Belarus'ta yaşanan para transferinin belgeli olduğu ve bir kaç güne detayların ortaya çıkacağını söyledi.

"Geçtiğimiz dönemlerde Metris'te yatanlardan biri Bedrettin Dalan'a yaptığı parasal yardım bir kaç güne kanıtlarıyla ortaya çıakcak. Ergenekon davasının kaçak sanıklarından Bedrettin Dalan'a İnterpol'ün çok da etkili olmadığı bir ülkede hatta söyleyeyim, Belarus'ta Bedrettin Dalan'a nakit para vermiştir. Bu bilgi bir kaç güne gündeme gelecek..."

Şamil Tayyar'ın Taraf'a verdiği röportajda değindiği konuya dair daha detaylı bilgiler veren Çakar, programın devamında 200 bin Dolar civarında bir paranın Dalan'a verildiğini söylerken, bu paranın 'ev parası' denilerek Türk polisine izah edildiğini söyledi.

ŞİKE ÇETESİNİN LİDERİ OLACAK SON KİŞİ AZİZ YILDIRIM'DIR

Ahmet Çakar, şike için kurulan suç ağının bir çok ayağı ve bağlantısı olduğunu söylerken Aziz Yıldırım'a yöneltilen 'çete lider' suçlamasına katılmadığını ekledi.

"Bu ilişkiler ağında eğer bir lider varsa bu asla Aziz Yıldırım olamaz. Burada sözü edilen yapının lideri olacak en son kişi Aziz Yıldırım'dır. Aziz Yıldırım yapmak zorunda olduğu şeyi yaptı.

BEDRETTİN DALAN BAĞLANDI, BEYAZ TV YAYINI KESTİ

Beyaz Tv, Bedrettin Dalan canlı yayında Ergenekon hakkında açıklama yaparken, yayını kesip belgesel yayınlamaya başladı

Beyaz TV ekranında konuşan Çakar, şike soruşturmasında tutuklu olan isimlerden birinin Ergenekon firari sanığı Bedrettin Dalan'a Belarus'ta 200 bin dolara yakın para verdiğini ve o sanığın Ergenekon davasında da yargılanacağını iddia etti.

İddia üzerine Bedrettin Dalan canlı yayına bağlandı. Ancak o sırada ne yaşandıysa veya kimden talimat geldiyse, Dalan'ın açıklamaları sırasında program kesildi ve Beyaz TV ekranda belgesel yayınlamaya başladı.

GÖKÇEK: RTÜK CEZASI YÜZÜNDEN YAYINI DURDURDUK

Almanya'da bulunduğunu söyleyen Bedrettin Dalan Ergenekon davasına ilişkin konuşmaya başladığı sırada yayın kesildi. Birçok izleyici bu duruma tepki gösterirken kanalın sahibi Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek 'kesinti'yi RTÜK'ten aldıkları cezaya bağladı. Gökçek Twitter'dan şu notları paylaştı

- Değerli Beyaz TV izleyicileri biraz önce Ferda Yıldırım'ın sundugu ana haber bulteninde ozan rasim ve ahmet cakarin baglandigi yayina Beddrettin dalan baglandi ve 23 00da yayini kesmek zorunda kaldik cunku saat 23: 00 da rtuk tarafindan ceza aldik bu yuzden belgesel yayinina Girdik ancak su an programin kayiti devam ediyor bu yayini yarin tamamamini izleyebileceksiniz.

Her hangibir engelleme soz konusu degildir tekrar soyluyorum onceden gelen bir cezayi yayinlamak zorundayiz yarin tamamini yayinliyicaz.

PROGRAMDA NELER KONUŞULDU?

Ergenekon ve İnternet Andıcı davalarının firari sanığı Bedrettin Dalan, Beyaz TV'de canlı yayına bağlandı.İddia edildiği gibi Belarus'ta değil, Almanya'da bulunduğunu açıklayan Bedrettin Dalan telefonla bağlandığı canlı yayında Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı ile tartıştı.

DALAN OLMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Rejiden gelen uyarılar ve Ahmet Çakar ile Rasim Ozan Kütahyalı'nın müdahaleleri sonrası bu kişinin Bedrettin Dalan olmadığı iddia edildi.

Dalan bu iddiaları yalanlayarak "Ben Bedrettin Dalan'ım ve bu ülkede hukuk olmadığı için devam eden bir dava üzerine bu kadar konuşmazdınız." dedi.

İFTİRA ATMAYIN

Ahmet Çakar ve Kütahyalı'nın ısrarla telefonun diğer ucundaki ismin Dalan olmadığını iddia etmeleri üzerine stüdyo bir anda gerildi. Bunun üzerine Dalan son 1.5 yıldır Belarus'a uğramadığını yineleyerek "iftira atmayın Almanya'da hukuk devletinin garantisi altındayım" dedi.

Ahmet Çakar devreye girerek son 15 gün içerisinde Belarus'a gittiğini iddia etti. Bunun üzerine stüdyo yine gerildi ve Dalan son 1.5 yıldır Belarus'a hiç gitmediğini söyledi.

STUTTGART'TAYIM

Ergenekon davası kapsamında aranan ve bu yüzden yurtdışında bulunan Bedrettin Dalan, Almanya'nın Stuttgart şehrinde bulunduğunu da açıkladı.

RASİM OZAN'DAN TEPKİ

Dalan'la hukuk tartışmasına giren Kütahyalı ise "Sen Türkiye'nin hukukuna güvenmiyorsun ama Almanya'nın hukukuna güveniyorsun" diyerek tepki gösterdi.

1 GÜN DAHİ KALMAM BURADA

Dalan, "Türkiye Avrupa hukukunun yüzde 50'sine ulaşsın, bir gün bile kalmam ben burada" dedi.

Dalan şunları kaydetti:

Benim burada paraya ihtiyacım yok. Şu an çok paraya ihtiyacım da yok. Bana kesinlikle para getiren kimse olmadı. 50 yıllık mühendisin kendini geçindirecek kadar para vardır. Bana da birikimlerin yetiyor.

Hiç kimse bana yurtdışına kaç demedi. Ben zaten yurtdışındayken öğrendim bu işlerin olduğunu. Şu anki iddianameyi de Alman hukukçuları çevirdi ve içinin boş olduğunu gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler