Ahmet Çakar'a şok! hapis

Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar hakkında Maraton programının yapımcısı Şansal Büyüka’ya hakaret etmek suçundan 52 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Maraton programının yapımcısı Şansal Büyüka’nın Ahmet Çakar’ın televizyon programında kendisi

Ahmet Çakar'a şok! hapis
Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar hakkında Maraton programının yapımcısı Şansal Büyüka’ya hakaret etmek suçundan 52 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
 
Maraton programının yapımcısı Şansal Büyüka’nın Ahmet Çakar’ın televizyon programında kendisi hakkında söylediği sözler ve hakkında Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları savcılarından Emin Aydinç tarafından yürütülen soruşturmada, Çakar hakkında iddianame hazırlandı. Savcı Aydinç tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede, Fenerbahçe-Bursaspor maçındaki bir gol pozisyonunun ofsayt olup olmadığı hususunda tartışmalar yaşandığı hatırlatıldı. Yaşanan tartışmalara ilişkin Ahmet Çakar’ın televizyon programında “Dünyada hiç kimse Piero açıklamadan önce buna ofsayt diyorsa bu işin içinde erkete vardır. Orada yakalandılar. Şansal Büyüka’da operasyonun içindedir…” dediği yer aldı.
 
İddianamede, bu sırada program sunucusu ve diğer yorumcular tarafından isim vermemesi ve başka yorumculara laf söylememesi hususunda ikaz edilen Çakar’ın “Az bile söyledim. Sizleri bile kucağa almış Şansal Büyüka Türk futbolunu kucağa alsa ne olur” dediği ve program boyunca benzer şekilde Şansal Büyüka’ya yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği belirtildi.
 
TWITTER HESABINDAN DA PAYLAŞIMDA BULUNDU
 
İddianamede şüpheli Ahmet Çakar’ın Twitter hesabından “Digiturk ve Lig TV gibi bir ciddi platformda üstelik Türk futboluna bu kadar büyük para verirken marka değerini bitiren Şansal Büyüka’dır. Şansal Büyüka beni diğer spor yazarlarıyla karıştırmasın, mahkemeye vermezse adam değildir. Delikanlı Şansal kabloların kesildiğinde neredeydin. M.D. ve Şansal ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu aktarıldı.
 
ÇAKAR SUÇLAMALARI REDDETTİ
 
Soruşturma kapsamında alınan ifadesinde suçlamaları reddeden Çakar, Büyüka’ya yönelik sözlerinin sadece eleştiri kapsamında olduğunu belirtti. Çakar’ın ifadeleri iddianamede, “Şüphelinin ‘kucağa almış’ olarak programda sarf ettiği sözleri diğer yorumcular için söylediğini, müştekinin bu kişileri hegemonyasına almış olduğunu anlatmak için bunu kullandığını, bu ifadeyi fiziki anlamda değil, eleştiri anlamda sarf ettiğini tweet mesajlarını da hakaret kastıyla yazmadığını, yalnızca eleştiri maksatlı olarak yazmış olduğunu belirterek suçlamaları reddetmiştir" şeklinde yer aldı.
 
İddianamede Çakar’ın sarf ettiği sözlerin eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette olduğu ifade edildi. Çakar’ın sözlerinin eleştiri olarak değerlendirilemeyeceği ifade edilen iddianamede, “Açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi küçük düşürücü bir üslupla ifade edildiği anlaşılmıştır. Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazılmış olduğu belirlenmiştir. Yukarıda gösterilen ve şüpheli tarafından sarf edilen sözlerin eleştiri mahiyetinde olduğu, zaman zaman yine şüpheli tarafından ifade edilmiş ise de programdaki ‘kucağa almak’ biçimindeki sözün başlı başına hakaret suçunu oluşturması yanında esasen programın genelinde müştekiye yönelik sarf edilen sözlerin ve programdan iki gün sonra şüpheli tarafından müşteki hakkında yazılan mesajların bir bütün olarak ‘alenen zincirleme hakaret’ suçunu oluşturmakta olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.
 
İddianamede Çakar’ın “basın yayın yolu ile zincirleme hakaret” suçundan 5 aydan 4 yıl 4 ya kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenildi. Çakar’ın yargılanmasında önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlanılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler