Ağzını topla Serdar!

Fenerbahçeli futbolcu Serdar Kesimal, Trabzonspor ile oynadıkları ve tek golle kazandıkları lig maçı hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu.Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Serdar Kesimal, play-off sisteminin eksi yönleri bulunduğunu ifade ederken; "Herkes

Ağzını topla Serdar!

Fenerbahçeli futbolcu Serdar Kesimal, Trabzonspor ile oynadıkları ve tek golle kazandıkları lig maçı hakkında çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Fenerbahçe'nin defans oyuncusu Serdar Kesimal, play-off sisteminin eksi yönleri bulunduğunu ifade ederken; "Herkes F.Bahçe'ye karşı tavır aldığı için 4. olan takım bize farklı diğerlerine farklı oynar" dedi.

Vatan Gazetesi'ne konuşan Serdar Kesimal, spekülasyonların olacağını da dile getirdi.

İşte yetenekli oyuncunun açıklamaları...

- Neden F.Bahçe'yi seçtin?

Kayseri'de oynarken F.Bahçe'ye gelmeyi çok istiyordum. Benim transferim biraz hızlı gelişti. Camianın büyüklüğünü gelince daha iyi anladım. Biz bu olaylardan sonra hâlâ şampiyonluğa oynuyorsak bu bizim ne kadar büyük bir camia olduğumuzu gösterir. Bizim yerimizde başka kulüpler olsa bu durumda bile olamazdı.

Benim içimde her zaman F.Bahçe vardı zaten. Ben Kayseri'de oynarken, G.Saray ve Beşiktaş'a karşı da oynamıştım, en çok Saracoğlu'ndaki atmosferinden etkilendim.

- Hayran olduğun takım ve oyuncu?

Barcelona ve Pique. Kendime örnek olarak onu alıyorum. Modern stoper denince akla o geliyor. Sadece topu kesmekle iş bitmiyor oyun zekâsı ve topu oyuna sürme ne ararsanız onda var. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde attığı gol benim diyen forvetin atamayacağı bir gol.

- Yobo için ne söylersin?

Yobo çok tecrübeli, yıllarca İngiltere'de oynamış bir isim. Ondan bir şeyler öğrenmek istiyorum. Onunla anlaşıyoruz ve açıkçası birbirimizi tamamladığımızı düşünüyorum. Bende olmayan onda var ve onda olmayan da bende. O durduğunda ben daha çok hareketliyim adam kovalıyorum. İki stoper de aynı tipte olduğunda zaten zorluk yaşarsın.

FAVORİM PEKTEMEK

- Play-off için ne düşünüyorsun?

İzleyici açısından play-off güzel ama eksi yönleri de var. Puanlar yarıya inecek 4. olan bir takımın bir iddiası yoksa maçlara nasıl çıkacağı ve motive olacağı soru işareti. Mutlaka spekülasyon olacak. Herkes F.Bahçe'ye karşı tavır aldığı için 4. olan takım bize farklı diğerlerine farklı oynar. Çok dedikodu çıkacak ama maalesef buna yapacak bir şey yok. Keşke sezon normal olarak oynansaydı. Yaşanan gelişmelerden sonra bu sistemin olmasını da doğal karşılıyorum. Yayıncı kuruluşu da düşünmek lazım.

- Ligde beğendiğin forvet?

Çok beğendim forvet olarak Beşiktaşlı Mustafa Pektemek'i söyleyebilirim. Genç Milli Takım'da birlikte oynama fırsatım oldu. Gökhan Ünal'ı da çok beğenirim.

- Peki ya kaptan Alex?

Dört dörtlük bir insan yok ama Alex ona yakın bir insan. İşini yapan bize örnek olan bir futbolcu, onunla beraber oynadığım için onur duyuyorum. Bence Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu. Hem futbol hem de insan olarak. Onunla takımda oynadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Alex bir gün futbolu bırakacak, onsuzluğa alışmak zorunda kalacağız. Yine de aslolan F.Bahçe'dir.

- 'Leonidas'a benzettiler'

“Sakalımı sakatlığımın ardından keserim dedim, sonra bana kes dendikçe sakalımı uzattım. Sakalımdan dolayı Kanuni'ye benzeten oldu ama asıl 300 Spartalı'daki başrol Leonidas'a benzeten daha çok oldu. Takım arkadaşlarım 'Kes şunu psikopat gibi oldun' bile dedi..”

- 'Şike dediğin böyle olmaz'

“Ben F.Bahçe'nin geçen sezon bütün maçlarını izledim. Bir takım hava yakaladı mı o takımı yenmen zordur. Bir oyuncunun maçı isteyerek verebileceğine inanmıyorum. Bana böyle teklif yapılsa çıkıp oynamam, oynayamam. Şike yapan sahaya çıkmaz.”

- 'Trabzon'a şampiyonu gösterdik!'

“Trabzon maçı G.Saray ve Beşiktaş'tan daha önemliydi. Geçen sene yaşanan şampiyonluk var. Ama basın Trabzon'u şampiyon yaptı. Motiveye gerek yoktu. Gerçekte şampiyonun kim olduğunu göstermek istiyorduk ve başardık.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler