Adnan Polat'a 7 yıl hapis istendi!

 Galatasaray’ın, Denizlispor’a 1.5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası üzerine eski başkan Adnan Polat hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Polat’ın Kamerunlu futbolcu Rigobert Song’a ödendiği ileri sürülen 1 milyon doların hangi amaç

Adnan Polat'a 7 yıl hapis istendi!

 

Galatasaray’ın, Denizlispor’a 1.5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası üzerine eski başkan Adnan Polat hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, Polat’ın Kamerunlu futbolcu Rigobert Song’a ödendiği ileri sürülen 1 milyon doların hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunun ikna edici bir makbuz ve belgeyle tespit edilemediği gerekçesiyle dava açmıştı. Adnan Polat’ın ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçundan 7 yıla kadar hapsi isteniyor. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, M.Bülent Tulun’un, Adnan Polat’a hitaben yazdığı mektup da yer aldı.

 

İddianamede, G.Saray Spor Kulübü Derneği’ne ait hesap dökümlerinden olan muavin defterindeki döviz kasası dökümü incelendiğinde, 16 Mayıs 2006’da 1 milyon 23 bin dolarlık kasa çıkışının görüldüğü, bunun 23 bin 100 dolarına makbuz düzenlendiği, diğer 1 milyon dolarlık bölümün makbuz ile belgelendirilmediği, bahsi geçen 1 milyon dolarlık ödemenin Kamerunlu Rigobert Song’a tazminat bedeli olarak verildiği belirtildi.

 

İKNA EDİCİ BELGE BULUNAMADI

 

 

Ancak bu ödemenin makbuz ile teyid edilemediği de vurgulandı. Ayrıca Song’un avukatının kulübe gönderdiği e-maile göre de 1 milyon dolarlık ödeme yapılmasının mümkün olmadığının tespit edildiği ifade edildi. Song’a ödendiği söylenen 1 milyon doların hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunun ikna edici bir belgeyle tespit edilemediği dikkate alınarak, dönemin başkan yardımcısı Adnan Polat’ın, Song ile yapılan sulh ve ibra kontratlarında imzası bulunduğu, bu nedenle Polat’ın 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 32/f yollamasıyla TCK’nin 155/2. Maddesi uyarınca ‘hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak’ suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Polat, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler