Adım adım Aydınlar'ın istifası

Türk futbolu en kritik dönemeçte. Peki bu noktaya nasıl gelindi? İşte 3 Temmuz 2011'de Aziz Yıldırım ve diğer bir çok ismin gözaltına alınmasıyla başlayıp 31 Ocak 2012 tarihi itibariyle; TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ

Adım adım Aydınlar'ın istifası

Türk futbolu en kritik dönemeçte. Peki bu noktaya nasıl gelindi? İşte 3 Temmuz 2011'de Aziz Yıldırım ve diğer bir çok ismin gözaltına alınmasıyla başlayıp 31 Ocak 2012 tarihi itibariyle; TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, TFF 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ve TFF 2. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın istifasına kadar geçen süreç.

1-Futbolda şike iddialarına yönelik 3 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenen operasyonlar çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi gözaltına alındı.

2-Türkiye'den giden 4 klasör belgeyi inceleyen UEFA'nın İstanbul'a gönderdiği başmüfettiş Corno bizzat Savcı Berk'le şike soruşturmasını görüştü..

3-Serdar Adalı,Tayfur Havutçu,Ümit Karan,İbrahim Akın başta olmak üzere bir çok isim soruşturma kapsamında tahliye edildi.

4- UEFA'nın İstanbul'a gönderdiği başmüfettiş Corno'nun raporunu UEFA, CAS Mahkemesi'nden geri çekti.

5-TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar UEFA yetkilileriyle İsviçre'de bir araya gelerek son bir durum değerlendirmesi yaptı ve 58. maddenin esnetilmesi yönünde UEFA yöneticilerine telkinlerde bulundu.

6-Ali Koç ve Nihat Özdemir UEFA yetkilileriyle bir araya gelerek şike soruşturması kapsamında endişelerini iletti.

7-Kulüpler Birliği'nin adımıyla TFF Olağanüstü Genel Kurulu 27 Ocak'ta toplandı ve 58. maddenin bir kezlik esnetilmesi yönünde adım atılması planlanırken beklenen gerçekleşmedi ve öneri TFF Genel Kurulu'nda reddedildi.

8-Mehmet Ali Aydınlar TFF Genel Kurulu'nda beklenen değişiklikler reddedilince istifa restini çekerek, istifa kararı verebileceğinin sinyalini vermişti.

9-Bugün medyaya Aydınlar'ın istifadan vazgeçtiği yönünde haberler gündeme gelirken akşam saatlerinde Aydınlar,Arıboğan ve Gümüşdağ'ın istifa haberi geldi.

10-Aydınlar 'Gelinen nokta; hayata bakışım, iş yapış biçimim, etik anlayışım ve dünya görüşümle tezat bir görüntü oluşturdu ve böyle bir sürecin içerisinde yer almayarak bazı şeylere dikkat çekebilmenin çok daha önemli olacağı kararına vardım.' diyerek istifa etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor