Adı "Zokora" Lakabı "Maestro"

Lakabı, Maestro. Kariyerine ülkesinin meşhur gençlik akademesi  Mimosas'da başladı. 1999'da Belçika'nın Racing Genk takımına transfer oldu. 2001/02 sezonunda Belçika şampiyonluğu sevinci yaşayan futbolcu, 2004'de Fransa'nın AS Saint-Etienne takımına gitti

Adı "Zokora"   Lakabı "Maestro"

Lakabı, Maestro.

Kariyerine ülkesinin meşhur gençlik akademesi  Mimosas'da başladı.

1999'da Belçika'nın Racing Genk takımına transfer oldu. 2001/02 sezonunda Belçika şampiyonluğu sevinci yaşayan futbolcu, 2004'de Fransa'nın AS Saint-Etienne takımına gitti.

2006'da Dünya Kupası'na ilk kez katılan Fildişi Sahilleri ile başarılı bir performans sergileyen oyuncu, Almanya'daki turnuva dönüşünde 8.2 milyon avro karşılığında İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımına transfer oldu.

Tottenham'da adına marşlar bestelenecek kadar taraftarın sevgisini kazanan futbolcu 130'dan fazla maça çıkmasına rağmen gol atamadı. 2008 Lig Kupası finalinin 80. dakikasında yüzde yüzlük iki gol pozisyonundan yararlanamaması akıllara kazındı.

2009'da 8 milyon avro karşılığında Sevilla'ya transfer oldu. İlk sezonunda Sevilla'nın ligi dördüncü sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi biletini almasına ve Atletico Madrid karşısında finalde galip gelerek Kral Kupası'nı kazanmasına yardım etti.

Geçtiğimiz sezon Sevilla forması ile tüm turnuvalarda 36 maça çıktı. Bu maçlarda fileleri havalandıramayan oyuncu 1 asist yaparken 16 sarı kart gördü.

Ligde 21 maçta formasına rağmen pek çok maçta yedek kalan futbolcu, teknik direktör değişikliğinden sonra takımda kendisine yer olmadığını düşündü ve ayrılmak istediğini açıkladı. İngiltere ve Fransa'dan teklifler alan Zokora, nihayetinde Tabzonspor'a imza attı.

Uğursuzluk getirdiğine inandığı için takım arkadaşı penaltı atarken bakmıyor

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler