"Adam gibi adam Akçay!"

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, teknik direktör Mustafa Akçay'ın Süper Lig'de ilk kez bir takım çalıştırması rağmen çok iyi işler yaptığını belirterek kendisiyle yollarımızı ayırma ­­­gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.Aslan, "Başka

"Adam gibi adam Akçay!"

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, teknik direktör Mustafa Akçay'ın Süper Lig'de ilk kez bir takım çalıştırması rağmen çok iyi işler yaptığını belirterek kendisiyle yollarımızı ayırma ­­­gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi.

Aslan, "Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu olmasıydı kulüp en az 10 gün giderdi" iddiasında bulundu.

Trabzon'da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan spor programında konuşan Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof. Dr. Yakup Aslan, önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray maçında Melo'nun yapmış olduğu hareket sonrası Olcan'ın beyin kanaması geçirebileceğine vurgu yaparak hakem Fırat Ayduns'a tepki gösterdi. Hakem, Fırat Ayduns'un bütün maçlarda yüzlerine gülerek kendilerini cezalandırdığını belirten Aslan, "Gülümsemesi güzel insanlara pozitif enerji veriyor ama bize gelirken acı acı gülüyor ve cezalandırıyor. Rakiplere gelince neredeyse yalvararak 'ne olur beni anlayın size kart göstermek istemiyorum' mantığıyla yaklaşıyor. Bize sıra gelince tak hemen kart çıkartıyor. Bizim en son yönettiği Galatasaray maçında adaletli davranmadığını eşit davranmadığını ve tutarlı davranmadığını düşünüyorum.

Bunun örnekleri maç içerisinde çok fazla. Melo'nun Olcan'a yaptığı hareket kıpkırmızı bir karttır. Hem dirsek var hemde şiddetli bir kalça var. Ben soruyorum. Dirsek mi daha sert olur yoksa kuvvetli bir kalça mı ? Kalça adama beyin kanaması geçirtecek kadar kuvvetli bir darbedir. Adam bütün vücuduyla atlıyor Olcan'ın üzerine ama hakem nasihatle geçiştiriyor. Colman'ın kırımzı kart görmesi de aynı. Riare Colman'ı tahrik ediyor ve elliriyle hareket yapıyor. Colman bence delikanlı bir çocuk, dürüst davranarak kendini yere atmıyor. Galatasaray'lı oyuncu kendini bilerek yere atarak Colman'ın kırmnızı kart görmesine neden oldu" dedi.

"BÜYÜK TAKIMLARA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK BİR TAKIM DEĞİLİZ"

Trabzonspor'un kadro yapısı olarak Avrupa'da çok iyi işler becerdiklerini belirten Aslan, "Biz bu kadromuzla 29 maç oynamış bir takımız. Bana göre çok iyi işler becerdik. Çok iyi top oynamasak da oynamamız gerektiği gibi oynuyoruz. Aldığımızın maçların hepsini de hak ederek aldık. Hakemlerin buna müdahale etme hakkı yoktur. Ortada maç yöneteceklerdir. Hakem ortada maç yönetecek. Bundan sonra göreceksiniz, lehimize ve aleyhimize verilen hakem kararlarını söyleyeceğiz. Özellikle Anadolu takımlarını hakemlerin ezdiğini biliyoruz. İstanbul takımları çok az mağdur oluyor. Onlar mağdur olduklarında da kıyamet kopuyor zaten o hakemi istemem bu hakemi istemem diyorlar. Hakemler Trabzonspor ile istedikleri gibi oynayamayacaklar. Biz büyük takımlara peşkeş çekilecek bir takım değiliz. Trabzonspor büyük bir camiadır ve bunun üstesinden kalkacak güce sahiptir" diye konuştu.

Trabzonspor’un Arjantinli futbolcusu Gustavo Colman'ın yılbaşı yaklaşırken 16. haftalarda cezalı duruma düşerek tatile erken çıkma geleneğini sürdürdüğü iddiaları üzerine Aslan, "Colman bizim orta sahamızdaki en değerli oyuncumuz. Geçtiğimiz sezon ve önceki sezon bu oyuncu yok olma aşamasındaydı. Bizim verdiğimiz motivasyonla Colman, yeniden doğmaya başladı. Yeniden doğmaya başlayan bir adama kestirip atmak kolay değil. Mustafa Akçay'ın 'Colman'ı cezalandıracağız' derken oyuncuya güvenmediği ve kasten kart gördüğünü ima ettiğini düşünmüyorum. Her kulüpte olduğu gibi bizde ede kırmızı kart gören oyunculara yönelik cezalarımız var. Hocamızında bunun ötesinde bir şey kastettiğini düşünmüyorum. Colman'a biz ekstra bir ceza vermeyeceğiz. Standart ceza yönetmenliğimiz neyse onu vereceğiz. Onu küstürmemek lazım" şeklinde konuştu.

"TFF'NİN DİNİ GÜNLER İÇİN BİR DÜZENLEME YAPMASI LAZIM" 2. SAYFADA

 


"TFF'NİN DİNİ GÜNLER İÇİN BİR DÜZENLEME YAPMASI LAZIM"

"Gerek müslüman oyuncularımız gerek yabancı oyuncularımızın dini günlerine saygı göstermemiz lazım" diyen Aslan "Bu konuda TFF'nin düzenleme yapması lazım. Gerçi TFF başka işlerle uğraşıyor. Kulüplerin ve futbolcuların dertleriyle uğraştıkları yok, başka işlerle uğraşıyorlar. Bizim iki tane bayramımız var. Bu bayram günleri TFF'nin maç koymaması lazım. Bayramın 1. ve 2. günü maç olmaz. İnsanlar aileleriyle bayram yaşayacak. Aynı şekilde yabancı oyuncularımızın da günlerine saygı duymak lazım. Bu zor bir şey değildir. TFF bu konuda ilerleyen günlerde bir öneride bulunabiliriz" açıklamasında bulundu.

Aslan, teknik direktör Mustafa Akçay ile asla yollarını ayırma gibi bir düşüncelerinin olmadığını belirterek, "Mustafa Akçay, çok değerli bir hoca Süper Lig'de ilk kez bir takım çalıştırmasına rağmen bana göre çok iyi işler yaptı. Mustafa hoca değil de başka bir hoca olsaydı biz Avrupa'da bu başarıyı yakalayamazdık. Kim gelir ise gelsin bizim malzememiz belli bu malzemeyle bu kadar ekmek olur. Bence Mustafa hoca çok iyi bir aşcı elindeki malzemeyle çok güzel yemekler yaptı. Bizim Mustafa hoca ile asla yollarımızı ayırma gibi bir niyetimiz yok. Mustafa hoca çok duygusal bir insan iyi bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu çok eleştiri alınca üzülüyor. Biz onun hep yanındayız. Avrupa'da tarih yazıyorsun, kırılması zor rekorlara imza atıyorsun insanlar hale daha konuşuyor. Geçtiğimiz sezon kumü düşme potasındaydı bu takım. Mustafa hoca bu takımı iyi yerlere getirdi. Mustafa hoca adam gibi adam bana göre" ifadesini kullandı.

"ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN İSTİFASINA ÇOK ÜZÜLDÜK; ALİ AĞAOĞLU SÖZÜNÜ TUTAR"

Trabzonspor Basın Sözcüsü Prof.Dr. Yakup Aslan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasına çok üzüldüklerini de kaydederek "İstifa ederken de konuşmaları bizi çok üzdü. Trabzonlu bir bakanın olması Trabzonspor için etkili bir durum, en azından moral gücüdür. Bize şimdiye kadar ekonomik olarak bir katkı sağlamadı. Zaten sağlamak zorunda da değil. Sadece bize bir takım yollar gösterdi, geleceğe yönelik. Tabiki gitmesi bizi üzer, belki ufak tefek zararlarda görürüz ama ciddi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Ciddi bir zarar görmeyeceğiz ama moral olarak bizi etkilemiştir. Biz yolumuza devam ediyoruz. Trabzonspor büyük bir camiadır. Bir, iki kişinin gitmesiyle yıkılacak bir camia değildir" dedi.

Ali Ağaoğlu'nun mert bir insan olduğunu belirten Aslan, "Ali Ağaoğlu vermiş olduğu sözü tutan bir adamdır. Ciddi bir ekonomik sıkıntısı olmazsa, belki bu 17 Aralık sürecinde onun şirketlerinde zarar görebilir. Durumu nedir bilmiyorum. Ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamaz ise Ali Ağaoğlu verdiği sözü tutar. Ali Ağaoğlu bizim alacağımız oyuncunun dışında bir plan yaptı. Biz kulüp olarak Ali Ağaoğlu'nun güdümünde çalışmıyoruz. Ali Ağaoğlu olmaz ise biz transfer yapmayız gibi bir şey olamaz. Biz kendimiz planları yapıyoruz, en az iki tane kaliteli oyuncu almanın planlarını yapıyoruz. Hiç kimseyle bağlı kalmadan Trabzonspor istediği transferleri yapacaktır. Hem Avrupa'da hem de ligde isteklerimizi yerine getirecek oyuncular almak istiyoruz. Ara transfer dönemleri zordur ama ihtiyaçlarımızı gidermek durumundayız. Yapılacak takviyelerle çok daha iyi yerlere gelebiliriz" ifadelerini kullandı.

 

"VOLKAN VE BATUHAN KONUSU" 3. SAYFADA



VOLKAN VE BATUHAN KONUSU

Takımın problemli futbolcuları olarak göze çarpan Volkan Şen ve Batuhan Karadeniz'i motive anlamında henüz bir ışık göremediklerini belirten Aslan, "Oynamaya hazır değiller, ne hoca oynatır onları bu halleriyle ne de oynayabilirler. Devre arası yapacağımız hazırlıklarda gitti, gittiler. Gitmediler bunları hoca yeniden ele alacak. Bu oyunculardan ne olur ona bakacağız. Bir adama para verip de kenarda otutturacak lükse sahip değiliz. Derseler ki ben para almayıp yatayım, ona bir şey demem. Hem para alacak hem de çalışmayacak. En kötü ihtimal bu oyuncuları yedek tutarsınız. Devre arasında gidemezlerse bu adamları değerlendirme yoluna gideceğiz. Yarım sezon boş para vermek günahtır kulübe. Koşulları sağladıktan sonra oynatabiliriz. Ama sorumluluklarının çok farkında değiller. Oynadıkları kulübün farkında değiller. İnşallah iyi bir kulüp buluruz ve onları gönediririz giderler ama gönderemeyeceksek onları değerlendirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

HACIOSMANOĞLU OLMASAYDI

Muhalefet yapmaya çalışanlara da seslenen Aslan sözlerini şöyle tamamladı:
" Biz göreve gelir gelmez hemen arkadaşlar konuşmaya başladı. Biz toplamda 3 sene içresinde bu kulüp 350 Milyon para ödeyecek. Hiç geliri olmayan bir kulüp, 4 ayda 80 Milyon TL para ödedik. Bu tarihi bir paradır Trabzonspor için. Hangi kulüp kısa sürede 80 Milyon TL parayı bulup ödedi. Başkanımızın çok büyük bir çevresi var, kendi etrafından bulduğu paradır. Hiçbirimizi bu kadar parayı bulamayız. Hodri meydan, Hacıosmaoğlu olmasaydı bu kulüp en fazla 10 gün giderdi. Personel ve futbolcu maaş alamayınca adamın boğazını sıkar. Futbolcularımızın çoğu paralarını alamadıkları için gitme aşamasına gelmişler o yüzden biz Zokora ve Sol Bamba'ya kızamadık çok fazla. Zokora, 'Ben paramı alamadın ve buna rağmen UEFA'ya gitmedim. Gitseydim hem paramı alırdım hemde serbest kalırdım. Buna dua edin' diyor. Bunların hepsini halletmeye çalışıyoruz. Bir şey oluyor herkes ayaklanıyor biraz sabır göstersinler. Bu yönetim büyük bir özveri ile çalışıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler