Abdullah Avcı TS'yi değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı verdiği bir röportajında Trabzonspor’u değerlendirdi. İşte Abdullah Avcı’nın verdiği röportajdan kesitler…En büyük dezatantajınız sahanızda taraftar desteğinden yoksun kalmanız. Son maçınızı

Abdullah Avcı TS'yi değerlendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı verdiği bir röportajında Trabzonspor’u değerlendirdi. İşte Abdullah Avcı’nın verdiği röportajdan kesitler…

En büyük dezatantajınız sahanızda taraftar desteğinden yoksun kalmanız. Son maçınızı 50 bin Trabzonsporlu taraftar önünde oynadınız. Atatürk Olimpiyat Stadı için alışık olunmayan bir durumdu.

Çok güzel bir ortamdı. Trabzonsporlu taraftarlara teşekkür ederim. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'la da kırılma maçları oynadık. Ancak hiçbir İstanbul takımı, orayı dolduramamıştı. İnsan kendini İngiltere liginde gibi hissediyor.

Ortalama 5 bin Belediye taraftarı önünde oynamayı mı, geçen hafta olduğu gibi rakipler de olsa stadın hep dolmasını mı tercih edersiniz?

Büyükşehir'in 5 bin taraftarı yok. Bunla ilgili çalışmalar var. Umarım bu ileride gerçekleşecek. Geçen haftaki gibi coşkulu ve takımına sürekli destek veren seyirciler, her zaman oyuna keyif katıyor. Kim istemez böyle olmasını?

Trabzonspor maçı sonrası penaltı isyanınız oldu. 52 maçtır penaltı kullanmadınız. Oysa bu sezon 4 maçta aleyhinize penaltı düdüğü çaldı.

Sitemim şuydu; Hakemlerimizi basın-medya olarak sürekli baskı altında bırakıyoruz. Güven ortamını sağlayamıyoruz. Ben onların iyi niyetli maç yönetiğine inanıyorum. Ama baskı ortamı, zaman zaman yanlış kararlar vermelerine neden oluyor. 2008-2009 sezonunda ben en son penaltı attım. Yani 3 sezon önce. Onu da atamamıştık. Ligin altıncısı olan bir takım, hiç mi ceza sahasına giremedi? Toplam 52 hafta oldu penaltı atmadık. Sadece o maçın atmosferine yakışmayan bir penaltı olmadığını ifade etmek istedim.

Bir Trabzonspor maçından sonra Engin Baytar için "Allah bana Engin gibi oyuncularla çalışmayı nasip etmesin" demiştiniz. Sizi bu tarz çıkışlar yaparken görmek zor. Futbolda sizi en çok sinirlendiren durumlar?

Oyunu provoke eden, tribünleri zor durumda bırakan oyunculardan hoşlanmıyorum. 2005 senesinde Fair-Play ödülü de aldım. Buna yakışmayacak işlerin yapılması tepkimi çekiyor. O konuşma aslında yanlıştı. Engin de, bu hafta benim yanıma geldi. kendisiyle konuştuk. Yetenekleri ortada, ama Trabzonspor da 3-4 kez buna benzer problemler yaşadı. Umarım kısa sürede kendini toparlar. Çünkü çok yetenekli bir futbolcu.

Her Galatasaray maçı öncesi konuşulur. Sarı-kırmızılılara karşı neden kazanamadığınız sorgulanır. Hatta geçen sezon Ali Sami Yen'de beraberlik golünden sonra aşırı sevindiniz. Bu eleştirilere yanıtınız?

Trabzonspor'a karşı da kazanamadık. Bunu söylemeye bile gerek yok. Duygularını çok fazla belli etmem. O maç çok sevinmemin nedeni insanlara cevap olması içindi. Bazı takımların bazı takımlara şansı tutmaz. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aksine Trabzonspor ve Galatasaray'a karşı galibiyetimiz yok. Umarım bu sezon 3 puan alırız ve insanların ağzını kapatmış oluruz.

Ligde şampiyonluğa en yakın gördüğünüz takım?

Trabzonspor. En başarılı teknik direktör?

Şenol Hoca çok başarılı. GÜneş geldiğinden beri bordo-mavili takım çıkışta. Türkiye'de kısıtlı imkanlardan çok şey yapan hocalar var. Bence ligimizde görev yapan teknik direktörler başarılı. Türkiye'de bu işler kolay değil. Ertuğrul Sağlam, Rıza Çalımbay, Tolunay Kafkas, Ziya Doğan da başarılı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler