ABD’den Rusya’ya ültimatom gibi uyarı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla düzenlediği basın toplantısında, “ABD, Rus tanklarının Ukrayna sınırını geçmesine göz yumamaz” dedi.Ukrayna’nın doğusunda uzun bir süreden sonra tekrar alevlenen çatışmaların ardın

ABD’den Rusya’ya ültimatom gibi uyarı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’yla düzenlediği basın toplantısında, “ABD, Rus tanklarının Ukrayna sınırını geçmesine göz yumamaz” dedi.

Ukrayna’nın doğusunda uzun bir süreden sonra tekrar alevlenen çatışmaların ardından Kiev’e ziyaret düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Poroşenko’yla düzenlediği basın toplantısında Rusya’nın saldırgan politikasının Ukrayna’nın doğusundaki en büyük tehdit olduğuna dikkat çekti. Kerry konuşmasında, “Diplomatik bir çözüm beklerken Rusya tanklarını ve askerlerinin Ukrayna sınırını geçmesine göz yummayız” dedi. Kerry, Ukrayna’nın doğusunda ateşkes yapılması için derhal adımlar atılması gerektiğine de ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ise, ABD’nin barışçıl çözüme verdiği destekten dolayı ABD Dışişleri Bakanı Kerry’ye teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler