A Milliler sigortalanıyor!

İngiliz HCC-Houston Casualty Company tarafından yapılacak sigorta, oyuncuların A Milli Takım kampında olduğu tüm dönemi kapsıyor. Türk Futbolunda bir ilk olan bu çalışma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu milli takım futbolcularına sağladığı bu sigorta

A Milliler sigortalanıyor!

İngiliz HCC-Houston Casualty Company tarafından yapılacak sigorta, oyuncuların A Milli Takım kampında olduğu tüm dönemi kapsıyor.

Türk Futbolunda bir ilk olan bu çalışma kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu milli takım futbolcularına sağladığı bu sigorta ile hem milli takıma futbolcu yollayan kulüplerin hem de futbolcuların haklarını gözetiyor. Profesyonel futbolcu geçici sakatlık teminatı, futbolcuların sabit ücretlerini hem de maç başı ücretlerini kapsıyor. A Milli Takım kadrosunda yer alan oyuncular; kamp dönemi sırasında yaşayacağı sakatlık karşılığında, sahadan uzak kalacağı dönem boyunca kontratında yazılı olan maç başı ücretini alabilecek. Bu dönemde kulübünün oyuncuya vermesi gereken garanti parayı da yine TFF ödeyecek.

1 yıl boyunca geçerli olacak poliçede, futbolcuların kulüpleri ile olan kontrat şartları esas alınacak ve hasar ödemeleri bu şartlara göre gerçekleştirilecek. Sigorta uygulaması, 9 Şubat'ta Güney Kore ile oynanacak maç ve kamp ile birlikte başladı.

8.8 milyar dolarlık aktif büyüklüğe sahip olan ve özellikle sporcu sigortalarında çok tecrübeli olan HCC, sigorta piyasasındaki en yüksek not olan AA rating'ine sahip. Bu teminatı TFF'ye NGI-Nildem Global Sigorta ve Reasürans Brokerliği AŞ şirketi sağladı. Sporcu sigortaları yanısıra, mühendislik, yangın, nakliyat, kaza ve sağlık sigortalarında da öncü bir kurum olan NGI, Türkiye dışında, Rusya, Azerbaycan, Romanya, Kuzey Irak, Bulgaristan, Libya gibi ülkelerde sigorta hizmeti sunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor